Tässä tulee ihana sieniherkku sienten ystäville.
Suppilovahveroita on ilmestynyt kuluneiden viikkojen aikana metsiin suuria määriä ja niitä kannattaa kerätä talteen.
Suppilovahverot voi säilöä pakastamalla (paista nesteet pois ennen pakastusta) tai ne voi kuivata.
Ihana yhdistelmä makua ja täyteläisyyttä
Tämä resepti yhdistää kermaperunat ja suppilovahverot – lopputuloksena syntyy vastustamaton umamipommi.
Suppilovahvero-kermaperunat sopivat herkuteltavaksi sellaisenaan tai lisukkeeksi liha- tai kalaruokien kanssa.
Suppilovahvero-kermaperunat
- noin 1 litra suppilovahveroita
- 1 sipuli
- 1–2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 750 g perunaviipaleita, pakaste
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 3 dl kermaa
- noin 1 ½ dl raastettua parmesaania tai muuta kovaa juustoa
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Puhdista sienet ja kuori ja hienonna tai paloittele sipuli.
- Laita sienet paistinpannulle, kuumenna pannu ja paista sieniä, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut.
- Lisää pannulle voi sekä sipulit. Paista sekoitellen muutaman minuutin ajan. Mausta lisäämällä joukkoon ⅓ teelusikallista (tl) suolaa.
- Voitele uunivuoka ja kaada vuoan pohjalle noin puolet perunoista. Ripota päälle ⅓ tl suolaa ja rouhi hieman mustapippuria. Kaada tasaisesti päälle 1 dl kermaa. Levitä vuokaan paistetut sienet sekä loput perunoista. Ripota perunoiden päälle ⅓ tl suolaa sekä hieman mustapippuria. Lisää lopuksi tasaisesti päälle loppu kerma sekä parmesaaniraaste.
- Peitä vuoka foliolla ja paista noin tunti, kunnes perunat ovat hyvin pehmenneet ja pinta saanut kauniin värin. Poista folio paistamisen puolessa välissä. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai lisukkeena.
Lähde: IS / Ruokala Outi Mehto