Tämä piparkakku on nimensä mukaisesti kakku.
Pehmeä piparkakku on helppo valmistaa, mehevä, herkullinen ja myös kaunis katsella.
Maustamista voi lisäksi varioida oman maun mukaan riippuen siitä pidätkö pehmeässä piparkakussa pelkästä kanelista, hieman runsaammasta kardemumman mausta vai kenties ripauksesta inkivääriä?

Pehmeä piparkakku
Ainekset
10 palaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1,5 dl ranskankermaa (tai smetanaa)
- 50 g voita
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kanelia
- 2 tl kardemummaa
Valmistusohje
- Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
- Sekoita joukkoon ranskankerma ja sulatettu voi.
- Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma keskenään ja sekoita taikinaan.
- Paista uunissa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista, kumoa tarjoiluvadille ja anna jäähtyä.
- Nauti pehmeä piparkakku sellaisenaan tai glögin tai julmustin kera.
Jaa resepti ystävillesi!
Resepti: Expressen.se












