Tämä piparkakku on nimensä mukaisesti kakku.

Pehmeä piparkakku on helppo valmistaa, mehevä, herkullinen ja myös kaunis katsella.

Maustamista voi lisäksi varioida oman maun mukaan riippuen siitä pidätkö pehmeässä piparkakussa pelkästä kanelista, hieman runsaammasta kardemumman mausta vai kenties ripauksesta inkivääriä?

Freshly baked gingerbread Christmas 2004
Perinteinen piparkakun tulisi oikeasti olla piparkeksi. Kuva: Wikipedia Commons

Pehmeä piparkakku

Ainekset

10 palaa

  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 dl ranskankermaa (tai smetanaa)
  • 50 g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia
  • 2 tl kardemummaa

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi.
  2. Sekoita joukkoon ranskankerma ja sulatettu voi.
  3. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli ja kardemumma keskenään ja sekoita taikinaan.
  4. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Ota kakku uunista, kumoa tarjoiluvadille ja anna jäähtyä.
  5. Nauti pehmeä piparkakku sellaisenaan tai glögin tai julmustin kera.

Jaa resepti ystävillesi!

Resepti: Expressen.se

LUE MYÖS: En koskaan ajatellut, että siikaa voisi tarjoilla tämän marjan kera (Marjastaja.fi)