Trendikäs korvapuustifocaccia yhdistää kaksi klassikkoa kätevästi yhteen.

Pullan pehmeys ja focaccian muoto ja rakenne takaavat onnistuneen lopputuloksen. Pulla valmistetaan kokonaisena vuoassa ja viimeisen silauksen se saa tomusokerikuorrutteesta.

Kaikista paras osa tässä pullassa on kuitenkin ruskistetulla voilla rikastettu kanelikreemi, jota löytää niin pullan pinnalta kuin sisältä.

Tätä voi tarjoilla niin joulun pyhien aikana kuin niiden ulkopuolellakin.

Korvapuustifocaccia

12 annosta

Ainekset

  • 7 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl Valio Oivariini juoksevaa

Kanelitäyte

  • 50 g Valio voita
  • 1 prk (200 g) Valio Keittiön kanelikreemiä

Kuorrute

Vuokaan

  • 1 rkl Valio Oivariini juoksevaa

Valmistusohje

  1. Yhdistä kuivat aineet isossa leivontakulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi Oivariini. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Anna taikinan levätä peitettynä huoneenlämmössä 15 minuuttia.
  2. Kostuta kädet vedellä. Taita taikinan reunat käsin samalla kevyesti taikinaa venyttäen kohti vastakkaista reunaa yhteensä 12 kertaa. Peitä taikina ja anna levätä 15 minuuttia.
  3. Toista taittelu ja anna levätä 15 minuuttia.
  4. Valmista täyte. Ruskista voi pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon kanelikreemi.
  5. Aseta leivinpaperi vuoan (tilavuus n. 26 x 33 cm) pohjalle. Voitele paperi Oivariinilla. Siirrä taikina vuokaan ja levitä sormilla vuoan leveyteen. Lisää puolet täytteestä pullan pinnalle. Taita taikina kolmeen osaan niin, että lyhyet sivut käännetään keskelle päällekkäin. Käännä sitten koko taikina vuoassa 90 astetta, jotta taiteltu taikina asettuu vuoan pitkän sivun suuntaisesti. Anna nousta peitettynä tunnin ajan.
  6. Lämmitä täytettä 30 sekunttia mikrossa, jotta se muuttuu juoksevammaksi. Levitä loppu täyte pullan pinnalle. Painele sormenpäillä taikinaan kuoppia.
  7. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pulla on kypsää.
  8. Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Valuta kuorrute hetken jäähtyneen pullan pinnalle.

Testaa ja jaa resepti läheisillesi!

Lähde: Valio.fi

LUE MYÖS: Mummoni lorautti tätä kastiketta riisipuuron päälle – halusin reseptin heti (Marjastaja.fi)