Lasagne ja moussaka saavat uudenlaisen, vähähiilihydraattisen muodon Lassakassa, jossa pastalevyt korvataan kasviksilla.
Italialaiset ja kreikkalaiset makumaailmat kohtaavat täyteläisessä uuniruoassa, joka valmistuu helposti tavallisista kaupan raaka-aineista ja jääkaapin juuston jämistä.
Kesäkurpitsaan tai munakoisoon pohjautuva Lassaka sopii hyvin niin arki-illan ruoaksi kuin tarjoiltavaksi vieraille.
Annos on tuhti, mutta hiilihydraatteja siinä on selvästi perinteistä lasagnea vähemmän.

Kesäkurpitsalasagne
Ainekset
Kasviskerrokseen
- 2 kesäkurpitsaa tai 1 munakoiso
Jauhelihakastike
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 suuri sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- noin 70 g tomaattipyrettä
- suolaa ja pippuria
- mausteita ja yrttejä maun mukaan (esimerkiksi basilikaa ja oreganoa)
Juustokastike
- 2 dl ruokakermaa tai maitoa
- 250 g sulatejuustoa (esimerkiksi Koskenlaskija)
- ripaus juustoraastetta
Pinnalle
- hieman juustoraastetta
Valmistus
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsat pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Asettele ne leivinpaperille, ripottele päälle suolaa ja esikypsennä uunissa hetki, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
- Valmista jauhelihakastike kuullottamalla sipuli ja valkosipuli rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Sekoita joukkoon tomaattipyre, mausteet ja yrtit.
- Lämmitä kerma tai maito kattilassa ja sulata juusto sekaan miedolla lämmöllä. Lisää hieman juustoraastetta kastiketta paksuntamaan ja anna jäähtyä hetki.
- Kokoa lasagne vuokaan kerroksittain: kesäkurpitsaviipaleita, jauhelihaa ja juustokastiketta. Toista kerrokset ja viimeistele kasviksilla, loppukastikkeella ja juustoraasteella.
- Kypsennä uunissa 200 asteessa, kunnes ruoka on kuohahtanut ja pinta on kauniin kullanruskea.
Lopputuloksena syntyy mehevä uuniruoka, joka yhdistää kahden ruokaklassikon parhaat puolet kevyempään ja modernimpaan muotoon.













