Unohda hetkeksi perinteinen hernekeitto – tässä on tuunattu herkkuversio.

Valmishernekeitto saa uuden elämän, kun joukkoon heittää reilusti grillimakkaraa, ripauksen chiliä ja päälle rapeita sipulirenkaita.

Lopputulos on ruokaisa ja lämmittävä keitto, joka nostaa perinteisen valmishernekeiton uudelle tasolle – helposti ja nopeasti, ilman turhaa säätöä

Vähän parempi purkkihernekeitto

Annosten määrä: 2–3
Valmistusaika: noin 15 minuuttia

Ainekset

  • 1 tölkki (n. 420 g) valmishernekeittoa
  • 150 g grillimakkaraa tai chorizoa
  • ½–1 tuore chili (tai ½ tl chilikastiketta / chilihiutaleita maun mukaan)
  • 1 pieni sipuli
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl dijon-sinappia (Valinnainen)

Koristeluun

  • rapeita paahdettuja sipulirenkaita (esim. purkista tai itse paistettuna)
  • tuoretta persiljaa tai kevätsipulia

Valmistusohje

  1. Viipaloi makkara ja paista pannulla keskilämmöllä, kunnes pinta saa kauniin värin ja pieniä rapeita reunoja.
  2. Lisää chili ja sipuli hienonnettuna ja kuullota makkaran kanssa, jotta aromit vapautuvat.
  3. Kaada purkkihernekeitto kattilaan, lisää paistettu sipuli ja dijon-sinappi.
  4. Kuumenna keitto miedolla lämmöllä sekoitellen. Lisää lopuksi paistetut makkarat, sipuli ja chili.
  5. Mausta mustapippurilla, tarkista suola.
  6. Tarjoile heti.

Nauti elämäsi parhaasta purkkihernekeitosta!

LUE MYÖS: Moni kaihtaa Harri Syrjäsen suosikkisientä: ”Aikalailla paras sieni mitä tiedän” (Marjastaja.fi)