
Voikukka on monelle pelkkä puutarhan riesa, mutta sen saa muutettua maukkaaksi lisukkeeksi.
Voikukan lehdet ovat lievästi kitkeriä, mutta kun nämä lehdet yhdistää valkosipuliin, siemeniin ja oliiviöljyyn, syntyy yllättävän hyvä makukokonaisuus.
Se on täydellinen lisuke uusille perunoille, pastalle tai vaikka ruisleivän päälle levitettäväksi. Eikä tarvitse mennä kauemmas kuin takapihalle.
Voikukkapesto
Ainekset:
- 2 dl nuoria voikukanlehtiä (poista mahdolliset paksut varret)
- 1 dl oliiviöljyä
- ½ dl auringonkukansiemeniä (tai pinjansiemeniä)
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl raastettua parmesaania (tai vegaanista vaihtoehtoa)
- Ripaus suolaa ja pippuria
- (Halutessasi pieni loraus sitruunamehua)
Ohjeet:
- Huuhtele voikukanlehdet huolellisesti ja kuivaa ne.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon.
- Surauta tasaiseksi pestoksi. Maista ja säädä suola ja hapokkuus mieleiseksesi.
- Tarjoile pastan, paahdetun leivän tai uusien perunoiden kanssa.
Miksi voikukka?
Voikukanlehdet ovat täynnä C-vitamiinia ja antioksidantteja – lisäksi ne ovat ilmaisia, ekologisia!