Linnea Vihosen vuohenjuustoperunagratiini on niin herkullinen, että jopa Hanna Sumari innostui kehumaan sitä.

Helposti uunissa kypsyvät gratiinit, padat ja paistokset ovat arkiruokien aatelia – ne maistuvat herkulliselta ja niihin ei tarvita kalliita raaka-aineita.

Ihana makukerma

Vihosen vuohenjuustoperunagratiinin maun salaisuus piilee makukermassa, joka keitetään kasaan ennen kuin sen sekaan lisätään perunaviipaleet.

Juontaja ja ruokakirjailija Hanna Sumari oli valmistanut vuohenjuustoperunagratiinia vierailleen.

– Tein – sairaan hyvää! Vieraat kiitti, Hanna Sumari kommentoi Linnean julkaisuun.

Vuohenjuustoperunagratiini

1,5 kiloa perunoita

Maustettu maito-kerma:

  • 3 dl maitoa
  • 3 dl kermaa
  • ruukku sitruunatimjamia
  • rosmariininoksia
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria myllystä
  • 200 g juustoa
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohjeet

  1. Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.
  2. Lisää maito, kerma, sitruunatimjami, rosmariini, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippuri kattilaan, kiehauta ja anna poreilla muutama minuutti kasaan.
  3. Nosta yrttien rangat pois ennen kuin lisäät perunat kattilaan.
  4. Lisää perunaviipaleet kattilaan ja painele kevyesti makukerman sekaan. Keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
  5. Lisää noin puolet juustosta ja raastettu sitruunan kuori kattilaan perunoiden joukkoon. Sekoita.
  6. Kaada perunaseos uunivuokaan. Kaavi myös kattilan pohja, jotta saat kaikki maut talteen.
  7. Ripottele loput juustot pinnalle ja paista 200 asteessa noin 1 tunti.

Voit katsoa valmistusohjeet myös Linnean videolta.

LUE MYÖS: Kotitekoinen mauste, joka saa melkeinpä kaikki ruoat maistumaan herkullisemmalta (Marjastaja.fi)