Linnea Vihosen vuohenjuustoperunagratiini on niin herkullinen, että jopa Hanna Sumari innostui kehumaan sitä.
Helposti uunissa kypsyvät gratiinit, padat ja paistokset ovat arkiruokien aatelia – ne maistuvat herkulliselta ja niihin ei tarvita kalliita raaka-aineita.
Ihana makukerma
Vihosen vuohenjuustoperunagratiinin maun salaisuus piilee makukermassa, joka keitetään kasaan ennen kuin sen sekaan lisätään perunaviipaleet.
Juontaja ja ruokakirjailija Hanna Sumari oli valmistanut vuohenjuustoperunagratiinia vierailleen.
– Tein – sairaan hyvää! Vieraat kiitti, Hanna Sumari kommentoi Linnean julkaisuun.
Vuohenjuustoperunagratiini
1,5 kiloa perunoita
Maustettu maito-kerma:
- 3 dl maitoa
- 3 dl kermaa
- ruukku sitruunatimjamia
- rosmariininoksia
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- 2 tl mustapippuria myllystä
- 200 g juustoa
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohjeet
- Viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä.
- Lisää maito, kerma, sitruunatimjami, rosmariini, hienonnetut valkosipulinkynnet, suola ja mustapippuri kattilaan, kiehauta ja anna poreilla muutama minuutti kasaan.
- Nosta yrttien rangat pois ennen kuin lisäät perunat kattilaan.
- Lisää perunaviipaleet kattilaan ja painele kevyesti makukerman sekaan. Keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Lisää noin puolet juustosta ja raastettu sitruunan kuori kattilaan perunoiden joukkoon. Sekoita.
- Kaada perunaseos uunivuokaan. Kaavi myös kattilan pohja, jotta saat kaikki maut talteen.
- Ripottele loput juustot pinnalle ja paista 200 asteessa noin 1 tunti.
Voit katsoa valmistusohjeet myös Linnean videolta.