Yksinkertainen ja herkullinen oliiviöljykakku sopii hyvin kahvipöytään tai jälkiruoaksi!
Oletko saamassa yllätysvieraita? Oliiviöljykakku voi pelastaa sinut kiperästä tilanteesta mikäli haluat leipoa jotain itse.
Oliiviöljykakku on loistava lisä kahvipöytään ja se on miedon makunsa ansiosta turvallinen valinta.
Simppeli oliiviöljykakku
Ainekset:
- 2,5 dl sokeria
- 2 dl oliiviöljyä (mieluiten miedon makuista)
- 2 dl maitoa (tai vaihtoehtoisesti mantelimaitoa)
- 3 kananmunaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ruokasoodaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu (valinnainen, tuo raikkautta)
- Tomusokeria koristeluun
Ohjeet:
- Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele kakkuvuoka (noin 22 cm halkaisija) tai vuoraa se leivinpaperilla.
- Sekoita märät aineet: Vatkaa sokeri ja oliiviöljy yhteen kulhossa, kunnes ne ovat hyvin sekoittuneet. Lisää munat yksitellen, vatkaten jokaisen jälkeen. Sekoita joukkoon maito ja sitruunamehu.
- Sekoita kuivat aineet: Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää sitruunankuoriraaste.
- Yhdistä taikina: Lisää kuivat aineet märkiin aineisiin vähitellen ja sekoita tasaiseksi.
- Paista: Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 40–50 minuuttia, tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa.
- Jäähdytä ja koristele: Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Nauti oliiviöljykakku sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen ja kermavaahdon kanssa!