Poroa ja tuorejuustoa sisältävät tähtitortut ovat nopea tapa loihtia juhlava suolainen herkku.
Ne valmistuvat reilussa vartissa, ja ovat mainio vaihtoehto, jos haluat tarjolle jotain pientä ja maukasta ennen juhlapyhiä ja niiden aikana.
Koska tortut valmistetaan pakastetaikinasta niin voitelua ei tarvita.
Poro–tuorejuustotortut lehtitaikinasta
Ainekset
(n. 8–10 kpl)
- 1 levy lehti- tai torttutaikinaa
- 100 g kylmäsavuporoa
- 100 g tuorejuustoa (maustamaton tai yrttinen)
- 1 rkl hienonnettua tilliä tai ruohosipulia
- Mustapippuria
- (Koristeluun: seesaminsiemeniä tai pieniä rosmariininoksia)
Valmistus
1. Valmistele taikina
Sulata taikinalevy ja jaa se neljään tai viiteen neliöön – aivan kuten tähtitorttuja tehdessä. Nopea kaulinta tekee paloista hieman suurempia ja helpommin rullattavia.
2. Tee täyte
Sekoita tuorejuusto, yrtit ja mustapippuri tasaiseksi.
3. Täytä torttupalat
Aseta joka neliön keskelle lusikallinen tuorejuustoa. Leikkaa kylmäsavuporo pieniksi suikaleiksi ja annostele juuston päälle.
4. Muotoile tähtitortut
Nipistä saumat kevyesti kiinni, jotta torttu pysyy paiston aikana kasassa
5. Paista
Kypsennä 200 °C:ssa 12–15 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
6. Tarjoa
Tarjoile lämpimänä tai haaleana. Rullat sopivat joulupöytään, itsenäisyyspäivään tai pikkujoulutarjottavaksi.













