Tässä on klassinen neljän raaka-aineen suklaakakku, joka sisältää vain kananmunia, sokeria, suklaata ja voita.

Tämä resepti superhelppo, mutta täyteläinen – älä kuitenkaan aliarvioi valmistusvaiheita, sillä vähäisten raaka-aineiden vuoksi niihin tulee kiinnittää erityistä tarkkuutta.

On tärkeää, että saat taikinan pysymään tarpeeksi ilmavana ettei kakku lässähdä paiston aikana.

Neljän raaka-aineen suklaakakku

Ainekset

(8 annosta)

  • 200 g tummaa suklaata (70 %)
  • 150 g voita
  • 100 g sokeria
  • 4 kananmunaa

Valmistusohjeet

  1. Valmistele uuni ja vuoka:
    Lämmitä uuni 170 °C (ylä- ja alalämpö). Voitele 20 cm irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
  2. Sulata suklaa ja voi:
    Paloittele suklaa ja voi, sulata ne yhdessä vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.
  3. Vatkaa kananmunat ja sokeri:
    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi (n. 5 min sähkövatkaimella).
  4. Yhdistä:
    Kääntele suklaa–voiseos varovasti munavaahtoon kolmessa erässä, jotta taikina pysyy ilmavana.
  5. Paista:
    Kaada taikina vuokaan ja paista n. 25–30 min. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kostean pehmeäksi.
  6. Jäähdytä ja tarjoile:
    Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen irrottamista. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi marjojen ja kermavaahdon kanssa.

LUE MYÖS: Käsittele persikat tällä menetelmällä – saat luonnollisia karkkeja vuoden ympäri (Marjastaja.fi)