Monelle kahvihetki kaipaa rinnalleen pientä makeaa, ja juuri sellaisiin hetkiin nämä keksit osuvat täydellisesti.

Ne valmistuvat vaivattomasti, eivät vaadi erikoisempia raaka-aineita ja ovat siksi helppo valinta myös silloin, kun aikaa on vähän.

Tällä reseptillä valmistetut kaurakeksit nousivat muutama vuosi sitten todelliseksi ilmiöksi ja keräsivät runsaasti huomiota niin kehuina kuin jakoina.

Yksinkertainen resepti ja edulliset ainekset tekevät niistä erityisen houkuttelevia. Lopputuloksena syntyy sisältä pehmeitä ja suussa sulavia.

Kaurakeksiresepti

Ainekset

  • 220 g kaurahiutaleita
  • 140 g pehmeää voita
  • Ripaus suolaa
  • 180 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 150 g vehnäjauhoja
  • 10 g leivinjauhetta

Valmistusohjeet

  1. Levitä kaurahiutaleet pannulle ja paahda 6–7 minuuttia, kunnes ne saavat kevyttä väriä. Anna jäähtyä ja jauha sitten tehosekoittimessa hienoksi jauhoksi.
  2. Sekoita kulhossa pehmeä voi, suola ja sokeri. Vaahdota sähkövatkaimella. Lisää kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Lisää joukkoon paahdetut kaurahiutaleet. Siivilöi jauhot taikinaan pienissä erissä ja sekoita mukaan leivinjauhe. Kääntele taikina tasaiseksi. Laita kulho pakastimeen 15 minuutiksi.
  4. Muotoile lusikalla taikinasta pieniä palloja ja nosta leivinpaperille. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.
  5. Anna jäähtyä hetki ja herkuttele!

Jaa resepti ystävillesi!

LUE MYÖS: Poliisilla menee pasmat sekaisin kauniista naisesta: ”Ei ollut Jarkko varautunut siihen” (Cinemania.fi)