Simo Harrivaara kehitti uuden hittilaatikon, joka sopii loistavasti joulupöytään.

Vuoden kokki 2024 Simo Harrivaara valmistaa Maa-artisokasta ihanan joululaatikon.

Maa-artisokkalaatikkoon lisätään rosmariinia makua tuomaan sekä päälle ripotellaan hasselpähkinöitä.

Maa-artisokkalaatikko rosmariinilla ja paahdetulla hasselpähkinällä

  • 350 g kuorittua maa-artisokkaa tai valmista maa-artisokkapyrettä
  • 1 rkl kuivattua tai tuoretta rosmariinia
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kuorittuja hasselpähkinöitä

Valmistusohjeet

1. Laita uuni päälle 175-asteeseen. Jos käytät kuorittuja maa-artisokkia, niin keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä ja aja sileäksi sauvasekoittimella.

2. Sekoita kaikki ainekset hasselpähkinöitä lukuun ottamatta kulhossa tasaiseksi massaksi ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

3. Laita seos voideltuun uuninkestävään vuokaan, muotoile pinta lusikalla ja raasta tai rouhi veitsellä lopuksi pinnalle kuoritut hasselpähkinät.

4. Paista 175-asteisessa uunissa ilman kantta noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Vinkki!

Voit halutessasi paistaa maa artisokan kuoret rapeaksi pienessä määrässä öljyä ja suolaa.

Resepti: Iltalehti / Simo Harrivaara