Syksyllä sesongissa olevaa myskikurpitsaa voi käyttää monella tapaa.
Herkulliseen kurpitsakeittoon tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta – ruokatoimittaja ja kirjailija Mari Moilasen resepti on takuuvarma hitti.
Keiton juju piilee currytahnassa, joka tuo keiton makuun syvyyttä ja vivahteita.
– Kookosmaito lempeyttää maut ja ohentaa keiton sopivan sakeaksi, Moilanen sanoo.
Keiton päälle voi Moilasen mukaan ripotella lopuksi pähkinöitä tai siemeniä makua ja rakennetta tuomaan.
Kurpitsakeitto
(4 hengelle)
- 1 kg myskikurpitsaa
- 6–7 dl vettä keittämiseen
- 2 rkl punaista currytahnaa
- 1 tlk (165 ml) kevyttä kookosmaitoa
Valmistusohjeet
- Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Kuumenna vesi kattilassa, lisää suola ja kurpitsat. Keitä kannen alla 20–25 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat täysin pehmeitä.
- Kaada vesi talteen ja siirrä kurpitsat tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta. Lisää kookosmaito ja aja kurpitsat sileäksi soseeksi. Lisää tarvittaessa vettä ½ dl kerrallaan sopivan sakeuden aikaansaamiseksi.
- Nosta kattila takaisin liedelle, lisää currytahna. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä noin 8 minuuttia.
Vinkkaa resepti tutuillesi!
Resepti: Mari Moilanen