Syksyllä sesongissa olevaa myskikurpitsaa voi käyttää monella tapaa.

Herkulliseen kurpitsakeittoon tarvitaan vain kolmea raaka-ainetta – ruokatoimittaja ja kirjailija Mari Moilasen resepti on takuuvarma hitti.

Keiton juju piilee currytahnassa, joka tuo keiton makuun syvyyttä ja vivahteita.

– Kookosmaito lempeyttää maut ja ohentaa keiton sopivan sakeaksi, Moilanen sanoo.

Keiton päälle voi Moilasen mukaan ripotella lopuksi pähkinöitä tai siemeniä makua ja rakennetta tuomaan.

Kurpitsakeitto

(4 hengelle)

  • 1 kg myskikurpitsaa
  • 6–7 dl vettä keittämiseen
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 tlk (165 ml) kevyttä kookosmaitoa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Kuumenna vesi kattilassa, lisää suola ja kurpitsat. Keitä kannen alla 20–25 minuuttia, kunnes kurpitsat ovat täysin pehmeitä.
  2. Kaada vesi talteen ja siirrä kurpitsat tehosekoittimeen tai käytä sauvasekoitinta. Lisää kookosmaito ja aja kurpitsat sileäksi soseeksi. Lisää tarvittaessa vettä ½ dl kerrallaan sopivan sakeuden aikaansaamiseksi.
  3. Nosta kattila takaisin liedelle, lisää currytahna. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä noin 8 minuuttia.

Vinkkaa resepti tutuillesi!

Resepti: Mari Moilanen

LUE MYÖS: Koristepensaana pidetyn pensaan marjat ovat herkkua – yhdistelmä vadelmaa ja mustikkaa (Marjastaja.fi)