Kotimaisia mansikoita saa toreilta ja ruokakaupoista – olen jo itse ehtinyt ostamaan ja herkuttelemaan muutaman rasiallisen.
Törmäsin netissä herkulliseen jälkkäriin, jossa mansikat muutettiin terveellisiksi karkeiksi vain muutamien raaka-aineiden avulla.
“Joka päivä voi olla karkkipäivä”
Näitä nameja voi hyvällä omalla tunnolla antaa myös lapselle läpi viikon, sillä ne eivät sisällä lisättyä sokeria. Samaan aikaan itsevalmistetuista mansikkakarkeista saa myös vitamiineja ja energiaa päivän askareihin.
Tarvitset:
- 500 g mansikoita
- 2 sitruunaa (mehut)
- Vajaa desilitra hunajaa
- 170 ml vettä
- 1 tl agar agar -hyytelöimisjauhetta jokaista desilitraa kohden
Valmistusohjeet:
- Pese mansikat ja poista kannat
- Lisää tehosekottimeen mansikat, sitruunamehu ja hunaja
- Sekoita kunnes seos on sileää ja pehmeää
- Kaada mansikkaseos kattilaan ja lisää agar agar -hyytelöimisjauhe (1 tl per 1 dl)
- Kiehauta seos sekoittaen samalla ja siirrä pois lämmöltä sekoittaen vielä 2 minuuttia
- Kaada seos silikonisiin tai muovisiin jääpalamuotteihin
- Anna karkkien jähmettyä noin 30 minuutin ajan
- Nauti!
Voit katsoa valmistusohjeet myös oheiselta videolta.
Ihana kesäherkku niin lapsille kuin aikuisillekin! Jaa resepti eteenpäin.