Seijan piparijälkiruoka oli viime joulun hitti – hän kehitti tuolloin joulukauden herkun, joka valmistui nopeasti ja maku hurmasi kaikki.

Hän päätti jakaa ideansa Iltalehden lukijoille, koska uskoo, että moni arvostaa helppoa ja maistuvaa tarjottavaa kiireisen juhlavalmistelun keskellä.

Kaksi piparia ja väliin porkkanakakkukuorrutusta

– Minulle oli tulossa vieraita ja mietin, mitä ihmettä laittaisin tarjolle. Minulla oli vähän kiire siinä, mutta halusin silti tehdä jotain itse enkä vain laittaa valmispipareita tarjolle. Keksin sitten tehdä pipareiden väliin porkkanakakkukuorrutuksen vaniljatuorejuustosta, ja siitä tuli todella hyvää. Laitoin täytetyt piparit kannelliseen astiaan ja jääkaappiin, jossa piparit pehmenivät ihanasti, Lappi kertoo Iltalehdelle.

Lappi kertoo usein turvautuvansa kaupan valmiisiin piparkakkuihin, sillä hän ei tavallisesti innostu paistamaan niitä itse.

– Niiden tarjoaminen vieraille voi kuitenkin saada aikaan olon, että eikö tässä ole parempaan pystytty. Siihenkin nämä täytetyt piparit ovat vastaus. Larppasin parempaa leipojaa näiden avulla, Lappi naurahtaa.

Kuorrutteen ainekset:

  • Vaniljatuorejuustoa
  • Tomusokeria
  • Voita

Lapin mukaan piparitaikina on hänelle jopa valmiita piparkakkuja suurempi herkku, ja sama voimakas maku tulee esiin myös tässä täytteessä.

– Vieraat ihastuivat, ja niin minäkin. Nyt täytyy ihan hillitä itseäni, etten koko ajan hakisi jääkaapista lisää näitä.

Valmiit piparit voi viimeistellä kevyellä tomusokerihunnulla.

– Nämä ovat vähän kuin uudelle tasolle nostettuja piparkakkuja. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, Seija kehuu.

Lähde: IL

LUE MYÖS: Tämä munakokkeli häviää pannulta hetkessä – salaisuus piilee yhdessä aineksessa (Marjastaja.fi)