
Nokkos-teeleivät ovat terveellinen herkku.
Satokausi kalenterin nokkos-teeleivät valmistuvat edullisista ja kotimaisista raaka-aineista. Kerroimme aikaisemmin miten voit valmistaa siitepölyallergian oireita lievittävää nokkosteetä.
– Nokkonen – erittäin ravinteikas villiyrtti! Nokkosen sesonki on huhti- ja toukokuussa ja sitä kannattaakin hyödyntää kotikeittiöissä. Nokkos-teeleivät valmistuvat nopeasti ja helposti sekä maistuvat herkullisilta, Satokausikalenterin sivustolla kerrotaan.
Nokkos-teeleivät
8 palaa
- 1 l nokkosia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 2 tl leivinjauhetta
- ¾ tl suolaa
- 2 dl kaurajuomaa
- ½ dl rypsiöljyä
Valmistusohjeet
- Ryöppää nokkoset eli keitä niitä noin minuutin ajan. Huuhtele kylmällä vedellä ja purista kuivaksi. Hienonna nokkoset.
- Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita joukkoon kaurajuoma, rypsiöljy ja nokkoset.
- Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile pellille kaksi pyöreää kiekkoa. Jaa kiekot taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan.
- Paista nokkos-teeleipiä 220 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile lämpiminä voin ja/tai appelsiinimarmeladin kanssa.
Teeleivät kannattaa syödä jo samana päivänä, jolloin ne ovat parhaimmillaan.
Resepti ja lähde: satokausi.fi