Nokkos-teeleivät ovat terveellinen herkku.

Satokausi kalenterin nokkos-teeleivät valmistuvat edullisista ja kotimaisista raaka-aineista. Kerroimme aikaisemmin miten voit valmistaa siitepölyallergian oireita lievittävää nokkosteetä.

Nokkonen – erittäin ravinteikas villiyrtti! Nokkosen sesonki on huhti- ja toukokuussa ja sitä kannattaakin hyödyntää kotikeittiöissä. Nokkos-teeleivät valmistuvat nopeasti ja helposti sekä maistuvat herkullisilta, Satokausikalenterin sivustolla kerrotaan.

Nokkos-teeleivät

8 palaa

  • 1 l nokkosia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¾ tl suolaa
  • 2 dl kaurajuomaa
  • ½ dl rypsiöljyä

Valmistusohjeet

  1. Ryöppää nokkoset eli keitä niitä noin minuutin ajan. Huuhtele kylmällä vedellä ja purista kuivaksi. Hienonna nokkoset.
  2. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään. Sekoita joukkoon kaurajuoma, rypsiöljy ja nokkoset.
  3. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile pellille kaksi pyöreää kiekkoa. Jaa kiekot taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan.
  4. Paista nokkos-teeleipiä 220 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile lämpiminä voin ja/tai appelsiinimarmeladin kanssa.

Teeleivät kannattaa syödä jo samana päivänä, jolloin ne ovat parhaimmillaan.

Resepti ja lähde: satokausi.fi