Pasta Alfredo on klassinen italialaisamerikkalainen pastaruoka, joka tunnetaan täyteläisestä ja samettisesta kermakastikkeestaan.

Se valmistetaan yksinkertaisista aineksista – pastasta, voista, kermasta ja parmesaanijuustosta – ja lopputulos on pehmeä, kermainen sekä lohdullinen.

Alkuperäinen Alfredo syntyi 1900-luvun alussa Roomassa, kun ravintoloitsija Alfredo di Lelio loi voista ja parmesaanista koostuvan kastikkeen. Myöhemmin Yhdysvalloissa resepti muokkautui nykyiseen muotoonsa, kun mukaan lisättiin kermaa.

Pasta Alfredo

Ainekset

  • 250 g tuoretta tai kuivattua pastaa (esim. fettuccine, tagliatelle tai penne)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • 1 dl vastaraastettua parmesaania (Parmigiano Reggiano)
  • Suolaa maun mukaan
  • Mustapippuria myllystä
  • (Lihaisampi versio: paista kanan fileepaloja ja lisää ne mukaan)

Valmistusohje

  1. Keitä pasta reilussa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Säästä hieman keitinvettä (noin ½ dl).
  2. Sulata voi pannulla keskilämmöllä. Lisää kerma ja anna kiehahtaa kevyesti pari minuuttia.
  3. Lisää parmesaani ja sekoita, kunnes kastike on sileä ja juusto on sulanut. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää vähän pastan keitinvettä.
  4. Yhdistä pasta ja kastike pannulla. Kääntele pastaa, kunnes se on kauttaaltaan peittynyt kastikkeeseen.
  5. Mausta kevyesti suolalla ja runsaalla mustapippurilla.
  6. Tarjoa heti ja halutessasi ripottele päälle vielä lisää parmesaania.

LUE MYÖS: Lisäsin arkiseen carbonaraan suppilovahveroita – tästä tuli perheeni ykkösherkku (Marjastaja.fi)