Pasta Alfredo on klassinen italialaisamerikkalainen pastaruoka, joka tunnetaan täyteläisestä ja samettisesta kermakastikkeestaan.
Se valmistetaan yksinkertaisista aineksista – pastasta, voista, kermasta ja parmesaanijuustosta – ja lopputulos on pehmeä, kermainen sekä lohdullinen.
Alkuperäinen Alfredo syntyi 1900-luvun alussa Roomassa, kun ravintoloitsija Alfredo di Lelio loi voista ja parmesaanista koostuvan kastikkeen. Myöhemmin Yhdysvalloissa resepti muokkautui nykyiseen muotoonsa, kun mukaan lisättiin kermaa.
Pasta Alfredo
Ainekset
- 250 g tuoretta tai kuivattua pastaa (esim. fettuccine, tagliatelle tai penne)
- 2 dl kuohukermaa
- 50 g voita
- 1 dl vastaraastettua parmesaania (Parmigiano Reggiano)
- Suolaa maun mukaan
- Mustapippuria myllystä
- (Lihaisampi versio: paista kanan fileepaloja ja lisää ne mukaan)
Valmistusohje
- Keitä pasta reilussa, suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al denteksi. Säästä hieman keitinvettä (noin ½ dl).
- Sulata voi pannulla keskilämmöllä. Lisää kerma ja anna kiehahtaa kevyesti pari minuuttia.
- Lisää parmesaani ja sekoita, kunnes kastike on sileä ja juusto on sulanut. Jos kastike tuntuu liian paksulta, lisää vähän pastan keitinvettä.
- Yhdistä pasta ja kastike pannulla. Kääntele pastaa, kunnes se on kauttaaltaan peittynyt kastikkeeseen.
- Mausta kevyesti suolalla ja runsaalla mustapippurilla.
- Tarjoa heti ja halutessasi ripottele päälle vielä lisää parmesaania.