Kantarellipikkelssi on herkullinen tapa säilöä syksyn sienisaalis.

Etikan, sokerin ja mausteiden liemessä pikkelöidyt kantarellit saavat raikkaan, hapokkaan ja hienostuneen aromin, joka sopii täydellisesti lisukkeeksi esimerkiksi riistalle, lihalle, kalalle tai juustotarjottimelle.

Pikkelöinti ei ainoastaan pidennä sienten käyttöikää, vaan tekee niistä kiehtovan lisän vaikkapa juhlapöytään.

plant flower dish meal food produce 681063
Kuva: pxhere.com

Kantarellipikkelssi

Ainekset:

  • 500 g kantarelleja
  • 2 dl väkiviinaetikkaa (10 %)
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 sipuli ohuina renkaina
  • 1 porkkana ohuina viipaleina
  • 5 maustepippuria
  • 5 valkopippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • (halutessa pala tuoretta chiliä tai pala piparjuurta lisäpotkua varten)

Valmistus:

  1. Puhdista kantarellit huolellisesti.
  2. Ryöppää sienet nopeasti (2-3 minuuttia). Kaada keitinvesi pois ja valuta hyvin.
  3. Mittaa kattilaan etikka, vesi, sokeri ja suola. Lisää mausteet, sipulirenkaat ja porkkanaviipaleet. Kiehauta liemi.
  4. Lusikoi sienet steriloituihin lasipurkkeihin ja kaada päälle kiehuvaa lientä niin, että sienet peittyvät. Sulje purkit heti.
  5. Anna maustua jääkaapissa vähintään pari vuorokautta ennen käyttöä – parhaimmillaan maku on parissa viikossa.

Jaa resepti muille himosienestäjille!

LUE MYÖS: Monelle tuntemattomasta marjasta saa ihanan makuisen ja ravinteikkaan hillon (Marjastaja.fi)