Makeat kurpitsa–perunafritterit ovat kotimaista syysherkkua parhaimmillaan.
Kotimaisten kurpitsojen paras sesonkiaika kestää syyskuusta marraskuuhun asti. Tiesitkö, että kurpitsat ovat kurkun ja melonien sukulaiskasveja?
Moni syö kesällä kesäkurpitsaa, mutta paksukuoriset talvikurpitsat jäävät vähemmälle käytölle. Syitä tähän voi olla monia, mutta nyt jaamme sinulle sellaisen reseptin, jota ei kannata jättää kokeilematta.
MTK:n laatimassa reseptissä kotimaisesta perunasta ja kurpitsasta valmistetaan meheviä frittereitä.
Makeat kurpitsa-perunafritterit
Annoksia: noin 24 fritteriä
Valmistusaika: 60 min
Ainekset
- 250 g myskikurpitsaa
- 250 g perunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ dl sokeria
- 1 kananmuna
- ½ dl maitoa
- ripaus suolaa
Lisäksi
- Kotimainen rypsiöljy uppopaistamiseen
- tarjoiluun valmista kinuskikastiketta ja vaniljajäätelöä
Valmistusohje
- Kuori myskikurpitsa ja poista sen siemenet. Kuori perunat. Keitä kurpitsa ja perunat erillisillä kattiloissa kypsiksi ja soseuta hienoksi soseeksi. Anna jäähtyä.
- Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola. Lisää kurpitsa- ja perunasose, maito sekä kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina saa olla hieman löysä ja kulhon reunoihin tarttuva. Anna taikinan levätä sillä aikaa kun lämmität friteerausöljyn.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa 175 asteiseksi.
- Muotoile kahdella ruokalusikalla taikinasta fritteripalloja ja pudota ne varovasti öljyyn. Kypsennä kullanruskeaksi, noin 3-5 minuttia.
- Nosta fritterit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Tarjoile fritterit lämpiminä esimerkiksi kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa.
Lähde: MTK.fi