Valmista granola itse – säästät rahaa ja saat siitä juuri sellaista kuin haluat.

Granolan valmistaminen on yllättävän helppoa ja myös kannattavaa, sillä monet granolat maksavat ruokakaupoissa suorastaan maltaita. Kaupan valmiit granolat sisältävät usein hurjia määriä sokereita.

Granolaa lisätään yleensä jogurtin sekaan, mutta sen nauttiminen niin maidon kuin mehukeitonkin kanssa on yleistä.

Tässä helppo itse tehdun granolan resepti, joka on peräisin Ilta-Sanomien sivulta.

Itse tehty granola

Valmistusaika noin 35 min

  • 5 dl kaurahiutaleita
  • 150 g (pieni pussi) pähkinöitä (rouhittuna)
  • ½ dl vaahterasiirappia (tai agavesiirappia tai hunajaa)
  • ½ dl kookosöljyä
  • 2 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • (0,5 tl jauhettua neilikkaa, inkivääriä ja muskottipähkinää)

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 150 asteeseen.
  2. Sekoita kaikki granolan ainekset huolellisesti sekaisin kulhossa.
  3. Levitä tasaiseksi ja yhtenäiseksi levyksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin paahtuneen ruskea. Älä polta granolaa.
  5. Anna granolan jäähtyä kunnolla. Pilko jäähtynyt granola mieluisan kokoisiksi paloiksi.
  6. Nauti esimerkiksi jogurtin kera. Säilytä granolaa kannellisessa purkissa tai rasiassa.

Herkuttele edullisemmin ja terveellisemmin – jaa resepti ystävillesi!