Kaalilaatikko on hyvää, mutta niin on myös ruotsalainen kaalipata eli kålmaja.

Tämä kermaisa kaaliruoka jauhelihalla, siirapilla ja kermalla on yhtä helppo kuin herkullinenkin.

Tarjoa perunoiden, puolukoiden ja etikkakurkun kanssa, niin saat kunnon kotiruokaklassikon, jota rakastavat niin isoäiti kuin lapsetkin.

Ruotsalainen ”kålmaja” eli kaalipata

Ainekset

  • 500 g suikaloitua valkokaalia
  • 1 keltasipuli, suikaloituna
  • 500 g jauhelihaa (nauta tai sika-nauta)
  • Suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl siirappia
  • 1 rkl tummaa soijakastiketta
  • 1 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 3 dl kermaa

Tarjoiluun

  • Hienonnettua persiljaa
  • Keitettyjä perunoita
  • Puolukoita
  • Etikkakurkkua

Valmistusohjeet

  1. Suikaloi kaali ja viipaloi sipuli.
  2. Paista kaali ja sipuli voissa keskilämmöllä siirapin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaalin tulee pehmetä ja saada hieman väriä.
  3. Lisää jauheliha ja paista se murumaiseksi.
  4. Kaada joukkoon kerma, vesi ja soijakastike. Murusta mukaan liemikuutio ja anna hautua noin 15 minuuttia.
  5. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa keitettyjen perunoiden, puolukoiden ja etikkakurkun kera.

Lähde: godare.se

LUE MYÖS: Kotitekoinen mauste, joka saa melkeinpä kaikki ruoat maistumaan herkullisemmalta (Marjastaja.fi)