Arkiruoka saa lisämakua ja potkua yllättävästä aineksesta.
Tukholmassa sijaitsevan Lilla Ego -ravintolan kokki ja ravintoloitsija Tom Sjöstedt kertoo miksi hän lisää jauhelihakastikkeeseen dijon-sinappia.
”Sopii oikeastaan kaikkeen”
Myös Masterchef Ruotsi -kilpailua tuomaroivan Sjöstedtin mukaan dijon-sinappi antaa makua moneen arkiruokaan, jotka kaipaavat hieman lisäpotkua.
– Dijon-sinappi on minun ”monikäyttöisin maustajani” ja keittiön pelastaja kotona. Se sopii täydellisesti niin bolognese-kastikkeeseen kuin lihapulliin ja kaikenlaisiin kermaisiin kastikkeisiin – oikeastaan kaikkeen, mihin tarvitaan hieman lisäpotkua, Tom kertoo ruotsalaiselle Expressenille.

”Aina kaksi purkkia varalla”
Ravintoloitsija on varautunut, sillä hän pitää kotona kahta purkkia, jos toinen sattuisikin loppumaan. 1-2 rkl dijonsinappia riittää hänen mukaansa maustamaan neljälle hengelle tehdyn bolognesen.
– Minulla on kotona aina kaksi purkkia varalla, jos toinen sattuisi loppumaan. 1–2 rkl dijon-sinappia neljälle hengelle tehtävään bologneseen on hyvä lähtökohta – tosin se riippuu vähän siitä, mitä muuta kastikkeessa on.
Oletko koskaan lisännyt dijon-sinappia jauhelihakastikkeeseen?
Lähde: Expressen.com