Ruokatoimittaja Mari Moilanen kertoo olevansa koukussa pikkelöityyn punakaaliin.

– Just nyt oon addiktoitunut pikkelöityyn punakaaliin. Se käy lisukkeeksi ihan mille tahansa ruoalle. Ihan superhyvää se on erilaisissa bowleissa, pikaisissa tortillawrapeissä ja lisukkeena arkiruoille, Moilanen hehkuttaa.

Pikkelöity punakaali on terveellinen, raikas ja todella edullinen lisuke. Yhdestä punakaalista riittää suikaleita useampaan purkkiin.

Hurja määrä C-vitramiinia

Vain sadassa grammassa punakaalia on päivittäisen saantisuosituksen verran C-vitamiinia.

Pikkelin voi valmistaa joko 1-1-1 -reseptillä tai 1-2-3 -reseptillä.

1-1-1 on hapokas ja vahva liemi. Siinä vettä, etikkaa ja sokeria on sama määrä.

Jos sen sijaan haluat hieman miedomman ja makeamman liemen, tee 1-2-3-liemi, jota voit helposti skaalata oman makusi mukaan.

1-2-3-liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Valmistus

1. Laita kaikki raaka-aineet kattilaan. Lämmitä, jotta sokeri sulaa ja jäähdytä.

2. Siivuta punakaali, laita lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Anna maustua yön yli.

Alla video valmistusprosessista.

Pikkelöity punakaali sopii lisukkeeksi lähes kaiken kanssa – Jaa Marin resepti ystävillesi!