Kotitalousasiantuntija, ruokavaikuttaja ja martta Outi Mehton mustikkakakku on poikkeuksellisen mehevä ja kostea.

Mehevä ja helposti vuoassa paistettava mustikkakakku saa raikkaan vivahteen ripauksesta raastettua sitruunankuorta.

Mehevyyden takaa suuri määrä mustikoita sekä ranskankerma, joka pitää kakun pehmeänä ja kosteana vielä useita päiviä paiston jälkeen.

Mehevä mustikkakakku

8 annosta

Valmistusaika noin 1 h 15 min, aktiivista 15 min

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl raastettua sitruunan kuorta
  • 150 g ranskankermaa
  • 4 dl mustikoita
  • 1 rkl perunajauhoja

Valmistusohjeet:

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vuoraa 1,5–2 litran leipävuoka leivinpaperilla niin, että leivinpaperi roikkuu selvästi pitkien reunojen yli – näin mustikkakakku on helppo nostaa vuoasta paistamisen jälkeen.
  3. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola hyvin yhteen.
  4. Laita pehmennyt voi toiseen kulhoon ja vatkaa noin minuutti. Lisää sokerit ja vatkaa noin 2 minuuttia. Lisää kananmunat ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
  5. Sekoita raastettu sitruunan kuori ranskankerman joukkoon.
  6. Lisää sitten jauhoseos sekä ranskankerma voiseokseen ja sekoita tai vatkaa tasaiseksi taikinaksi. Käytä vatkainta hitaalla teholla ja mahdollisimman vähän aikaa.
  7. Ripota mustikoiden joukkoon perunajauhot ja kääntele ne sitten varovasti taikinan joukkoon.
  8. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 55–65 min, kunnes hammastikku tulee kakun keskeltä kokeiltaessa puhtaana ulos. Nosta mustikkakakku uunista, anna levätä 10 minuuttia ja nosta sitten leivinpaperin avulla esim. uuniritilän päälle jäähtymään. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Lähde: IS

LUE MYÖS: Unohdettu vanhanajan herkku valmistuu puolukoista – isoäitien bravuuri (Marjastaja.fi)