Ruokakirjailija Arja Elina Laine opettaa ihmisiä käyttämään Airfryeria uutuuskirjassaan Airfryer – Kotikokin keittiössä (Readme.fi).

Airfryerilla voi kirjailijan mukaan valmistaa helposti herkullisia ja terveellisiä ruokia.

– Airfryer on paras keksintö pitkään aikaan keittiöön ja onneksi se on tullut jäädäkseen, hän hehkuttaa.

Laineen mukaan Airfryer on loistava nopeutensa ja helppoutensa ansiosta – sen avulla tulee syötyä myös enemmän kasviksia ja juureksia. Lisäksi ruokiin tulee rapea pinta ilman ylimääräisiä paistorasvoja.

– Airfryer on mainio apu, kun halutaan valmistaa itse rapeita ranskalaisia vähällä rasvalla ja ilman uppopaistamista, Laine kertoo.

Kuva: pxhere.com

Ranskalaiset airfryerissa

  • n. 500 g jauhoisia tai yleisperunoita (4–5 perunaa)
  • 2 tl rypsi- tai oliiviöljyä
  • n. ½ tl mineraalisuolaa
  • n. ½ tl savupaprikajauhetta
  • n. ¼ tl cayennepippuria tmv.
  1. Pese perunat hyvin. Niitä ei tarvitse kuoria. Leikkaa ne mahdollisimman samankokoisiksi, n. 8–10 mm:n tikuiksi, voit halutessasi käyttää mandoliinin ranskanperunaterää. Liota perunasuikaleita hetki kylmässä vesikulhossa ja huuhdo perunasuikaleet muutamaan kertaan juoksevalla vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Valuta perunat lävikössä ja kuivaa hyvin talouspaperilla tai pyyhkeellä.
  2. Esilämmitä airfryer 170 asteeseen tyhjänä 2 min. Sekoita perunat, öljy ja mausteet kulhossa. Kaada ja levitä perunat ritiläkoriin tai -pellille. Kypsennä 170 asteessa 10 minuuttia, sekoita/ravistele koria 5 ja 10 minuutin kohdalla. Nosta laitteen lämpötila 195 asteeseen. Kypsennä perunoita vielä 13–16 minuuttia siten, että sekoitat niitä varovaisesti/ravistelet koria kertaalleen puolivälissä. Paistoaikaan vaikuttaa perunatikkujen paksuus ja airfryerin korin koko: mitä laakeampi kori, sitä ohuempi kerros perunoita ja sitä nopeammin ranskalaiset paistuvat rapeiksi.
  3. Tarjoa perunat kuumina ja rapeina esimerkiksi ketsupin, (chili-)majoneesin tai kermaviilidipin kanssa.

Resepti: IS / Ruokala