
Suklaakakku on herkku, joka ei esittelyitä kaipaa – kokeile Risto Mikkolan Iltalehdelle vinkkaamaa reseptiä.
Suklaakakku on monien suosikki, eikä ihme – täyteläinen ja mehevä kakku sopii moneen juhlaan. Jos etsit vaivatonta mutta taatusti maistuvaa vaihtoehtoa kahvipöytään, kannattaa kokeilla tätä keittiömestari Risto Mikkolan mutakakkua.
Mikkolan mukaan tärkeintä oli tehdä kakusta mahdollisimman helppo ja samalla herkullinen. Ja mikä olisikaan parempi valinta kuin klassinen valuva suklaakakku.
– Halusin tehdä niin helpon kakun, että se onnistuu lapsilta pienellä aikuisen avustuksella. Siinä vain sekoitetaan aineet yhteen ja kaadetaan vuokaan. Lisäksi kolmea raaka-ainetta on sama määrä, Mikkola kertoo Iltalehdelle.
Mikkolan mielestä resepti ei ole pelkästään yksinkertainen – se on myös poikkeuksellisen hyvä.
Ohjeessa käytetään kolmea raaka-ainetta, kutakin 500 grammaa. Mikäli haluat pienemmän kakun, voit puolittaa määrät: 250 grammaa kutakin ainetta ja viisi kananmunaa riittää mainiosti.
– Tämä on huikea resepti. Teet tämän kerran, etkä halua enää muuta tehdäkään, Mikkola kehuu.
Kakun kruunaa vadelmakreemi, joka tuo raikkautta ja tasapainottaa suklaan makeutta. Vadelman rinnalle sopivat hyvin myös appelsiini tai minttu, jotka täydentävät suklaan aromia erinomaisesti.
Lisämakua saa käyttämällä paahdettua valkosuklaata, joka karamellisoituu uunissa ja saa intensiivisen, kinuskimaisen vivahteen. Paahda valkosuklaata 140 asteessa noin 20 minuuttia, ja se nostaa koko kakun uudelle tasolle.
Mutakakku
- 500 g tummaa suklaata
- 500 g sokeria
- 500 g voita
- 10 kananmunaa
- 1 dl perunajauhoja
- 28 cm irtopohjavuoka, leivinpaperia
Valmistus
- Sulata kattilassa voi, lisää joukkoon sokeri ja suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut täysin ja massa on tasaista.
- Lisää joukkoon kananmunat ja perunajauho, sekoita tasaiseksi. Parhaan tuloksen saat sekoittamalla sauvasekoittimella.
- Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (paperia myös reunoihin) ja kypsennä 140-asteissa uunissa tunti ja 30 minuuttia tai kunnes kakku on kiinteä.
- Anna kakun jäähtyä, irrota vuoasta ja koristele vadelmakreemillä, tuoreilla vadelmilla ja paahdetulla valkosuklaalla.
Vadelmakreemi
- 200 g vadelmapyreetä
- 200 g kuohukermaa
- 2 liivatelehteä
- 50 g sokeria
Valmistus
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi.
- Lämmitä kattilassa vadelmapyree, lisää joukkoon sokeri. Kun sokeri on sulanut, lisää liuotetut ja puristetut liivatelehdet, sekoita tasaiseksi.
- Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja nostele joukkoon kevyt kermavaahto. Laita massa jääkaappiin yöksi jähmettymään.
- Vatkaa massa kevyesti vispilällä tasaiseksi ja levitä kakun päälle.
Paahdettu valkosuklaa
- 1 levy valkosuklaata
- Laita suklaalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 140-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Jäähdytä suklaa ja rouhi pienemmäksi.
Nauti!
Resepti: Iltalehti