Täyteläinen sienikeitto on syksyn parasta lohturuokaa.

Sienikeitto tarvitsee Risto Mikkolan mukaan muutakin kuin kermaa. Pieni happo tekee ruualle terää ja tämän vuoksi hän lisää sienikeittoon ruokalusikallisen etikkaa.

Risto Mikkola lisää sienikeiton sekaan usein myös perunaa. Se antaa hänen mukaansa keitolle pehmeyttä ja rakennetta.

Metsäsienikeitto

Ainekset

  • 50 g voita
  • 500 g ryöpättyjä metsäsieniä
  • 300 g sipulia hakkeena
  • 2 perunaa paloiteltuna
  • 0,5 dl tuoretta timjamihaketta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 l kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohjeet

  1. Freesaa sipulit, perunapalat ja sienet voissa. Lisää timjami ja valkoviinietikka, sekoita.
  2. Lisää kasvisliemi ja keitä hiljaisella lämmöllä 15 minuuttia.
  3. Kaada seos blenderiiin ja lisää kerma. Soseuta tasaiseksi soseeksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Kaada keitto kattilaan ja kiehauta.

Lähde: IL

LUE MYÖS: Paras tapa tunnistaa tuore kala jo tiskillä – tältä kidusten tulisi näyttää (Kalajutut.fi)