Riisisuklaa on jokseenkin unohduksiin jäänyt herkku, joka ansaitsee päästä takaisin valokeilaan.

Riisisuklaan valmistaminen on helppoa ja siitä saa tuunattua vaikka minkälaisia versioita – tässä versiossa mukaan lisätään runsaasti pähkinöitä ja myös muutama Snickers-patukka.

Pähkinäinen riisisuklaa säilyy jääkaapissa useamman päivän ja siitä riittää herkuteltavaa koko perheelle. Kovimmat herkuttelijat saattavat suoritua koko pellin syömisestä myös yksin.

Katso resepti alta!

Ainekset

  • 100 g voita
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 4 Snickers-patukkaa
  • 7 dl riisimuroja
  • 50 g (pekaani)pähkinöitä
  • 200 g maitosuklaata

Valmistus

  1. Vuoraa suorakaiteen muotoinen pienehkö vuoka leivinpaperilla.
  2. Mittaa lämmönkestävään kulhoon voi kuutioina, siirappi ja 3 paloiteltua suklaapatukkaa. Sulata lämmönkestävässä kulhossa vesihauteessa kattilan päällä.
  3. Hienonna neljäs suklaapatukka ja rouhi pähkinät. Yhdistä sulaan suklaaseokseen yhdessä riisimurojen kanssa. Sekoita tasaiseksi ja painele vuokaan.
  4. Sulata paloiteltu maitosuklaa lämmönkestävässä kulhossa vesihauteessa kattilan päällä. Kaada vuokaan päällimmäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi odottamaan tarjoilua. Leikkaa annospaloiksi.

Resepti: IS / Ruokala