Riisisuklaa on jokseenkin unohduksiin jäänyt herkku, joka ansaitsee päästä takaisin valokeilaan.
Riisisuklaan valmistaminen on helppoa ja siitä saa tuunattua vaikka minkälaisia versioita – tässä versiossa mukaan lisätään runsaasti pähkinöitä ja myös muutama Snickers-patukka.
Pähkinäinen riisisuklaa säilyy jääkaapissa useamman päivän ja siitä riittää herkuteltavaa koko perheelle. Kovimmat herkuttelijat saattavat suoritua koko pellin syömisestä myös yksin.
Katso resepti alta!
Ainekset
- 100 g voita
- 2 rkl vaaleaa siirappia
- 4 Snickers-patukkaa
- 7 dl riisimuroja
- 50 g (pekaani)pähkinöitä
- 200 g maitosuklaata
Valmistus
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen pienehkö vuoka leivinpaperilla.
- Mittaa lämmönkestävään kulhoon voi kuutioina, siirappi ja 3 paloiteltua suklaapatukkaa. Sulata lämmönkestävässä kulhossa vesihauteessa kattilan päällä.
- Hienonna neljäs suklaapatukka ja rouhi pähkinät. Yhdistä sulaan suklaaseokseen yhdessä riisimurojen kanssa. Sekoita tasaiseksi ja painele vuokaan.
- Sulata paloiteltu maitosuklaa lämmönkestävässä kulhossa vesihauteessa kattilan päällä. Kaada vuokaan päällimmäiseksi kerrokseksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi odottamaan tarjoilua. Leikkaa annospaloiksi.
Resepti: IS / Ruokala