Rapeutta ilman rasvaa! Airfryerilla valmistat nopeasti ja kevyesti herkulliset nugetit.
Nugetit ovat monien suosikkiruokaa, erityisesti lapsiperheissä, mutta ne sisältävät usein paljon rasvaa.
Paistaminen pannulla tai rasvakeittimessä lisää rasvan määrää entisestään. Airfryer sen sijaan pelastaa nugettien ystävät – kiertoilmakypsennys takaa rapean pinnan ilman lisättyä rasvaa!
Nopeat nugetit
Annoksia 4
Hinta per annos noin 2,30 e
Valmistusaika noin 15 min
- noin 600 g broilerin fileeleikkeitä tai rintafileitä
- 2 kananmunaa
- ½ dl vettä
- ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- ½ tl valkosipulijauhetta
- 2 dl korppujauhoja
Valmistusohjeet:
- Leikkaa fileet esim. keittiösaksilla suupalan kokoisiksi paloiksi.
- Riko kananmunat kulhoon ja vispaa joukkoon vesi.
- Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, suola (vähennä suolan määrä puoleen, jos käytät valmiiksi suolattuja fileitä), paprikajauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe ja korppujauhot.
- Laita kanapalat kananmunaseokseen ja kääntele. Nostele sitten keittiöpihdeillä tai haarukalla broileripalat mauste-jauhoseokseen muutamassa erässä, kääntele ja siirrä airfryerin koriin. Paista 200 asteessa 8 minuuttia, käännä paistamisen puolessa välissä. Paista parissa erässä airfryerin koosta riippuen.
- Tarjoa nopeat nugetit heti paistamisen jälkeen paahdettujen bataattien tai esim. majoneesin tai chilikastikkeen sekä kasvistikkujen kanssa.
Resepti: IS / Ruokala