Haluatko tuoda jotain uutta ja yllättävää jälkiruokapöytään?

Greippimarenkitorttu on upea vaihtoehto klassiselle sitruunapiirakalle – se on raikkaan kirpeä, mutta silti täyteläinen ja herkullisen makea.

Tässä alunperin Delish.com ruokasivuston julkaisemassa reseptissä yhdistyvät paahdetut mantelit, silkkinen greippikiisseli ja ilmava mansikkainen marenki.

Tämä näyttävä torttu on täydellinen juhlien kruunu tai viikonlopun hemmotteluhetki. Ja mikä parasta – se on valmistettu kokonaan eurooppalaisin mitoin.

Ainekset

Greippikiisseli

  • 150 g hienoa sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl greipinkuoriraastetta
  • 3,5 dl tuorepuristettua greippimehua (noin 4 greippiä)
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl (noin 55 g) voita, kuutioituna
  • (halutessa) punertavaa elintarvikeväriä

Pohja

  • 75 g suolattomia paahdettuja manteleita
  • 90 g vehnäjauhoja
  • 50 g sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 70 g kylmää voita, kuutioina

Marenki

  • 200 g hienoa sokeria
  • 28 g pakastekuivattuja mansikoita
  • 4 kananmunan valkuaista
  • 1/2 tl viinikiveä

Valmistusohjeet

1. Valmistele greippikiisseli

Sekoita kattilassa sokeri, maissitärkkelys ja suola. Lisää vähitellen greippimehu, sitten kananmunat. Kuumenna keskilämmöllä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee. Lisää voi pala kerrallaan ja sekoita sileäksi. Lisää lopuksi elintarvikeväri, jos haluat. Jäähdytä jääkaapissa.

2. Valmista pohja

Hienonna mantelit monitoimikoneessa jauheeksi. Lisää jauhot, sokeri ja suola. Sekoita joukkoon voi ja työstä taikina yhteen. Painele taikina 23 cm irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pakasta 30 minuuttia.

Paista 175 °C:ssa noin 12–15 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea. Anna jäähtyä.

Kaada greippikiisseli paistetun pohjan päälle ja peitä kelmulla. Jäähdytä vähintään 2 tuntia tai yön yli.

3. Valmista marenki

Hienonna sokeri, mansikat ja greipinkuoriraaste monitoimikoneessa jauheeksi. Lämmitä vesihaude (kattila + kulho). Vatkaa sokeriseos, valkuaiset ja viinikivi kuumassa kulhossa, kunnes lämpötila on noin 71 °C. Vatkaa sitten sähkövatkaimella, kunnes marenki on kiiltävää ja muodostaa jämäkät huiput.

4. Viimeistele torttu

Levitä marenki greippitäytteen päälle lusikalla tai pursotinpussilla. Voit halutessasi käyttää paahdinta tai uunin grillivastusta marengin pintaan kullanruskean värin saamiseksi. Marengin voi myös pursottaa ainoastaan tortun reunoja pitkin.

Vinkit ja variaatiot

  • Korvaa greippi appelsiinilla, jos haluat makeamman version.
  • Lisää marenkiin hieman vaniljaa tai limen kuorta vaihtelua varten.
  • Marengin voi myös paahtaa kevyesti polttimella koristeellisen pinnan saamiseksi.

Kokeile ja ihastu!

Reseptin alkuperäinen inspiraatio: Delish.com