Runsaasti proteiinia ja hivenaineita sisältävä kasvislisuke valmistuu vain kymmenessä minuutissa.

Uudessa ravitsemussuosituksessa painotetaan entistä enemmän kasvisten merkitystä ruokavaliossa. Helsingin Sanomat kertoo, että vihanneksi, hedelmiä ja marjoja tulisi päivittäin syödä 500-800 grammaa.

Palkokasvit eli herneet, pavut ja linssit saavat suosituksessa erityismaininnan. Niitä tulisi syödä päivässä 50-100 grammaa.

Kaikissa pavuissa on runsaasti kuituja ja proteiinia. Pavut sisältävät myös B-vitamiinia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, sinkkiä ja fosforia.

Tee “naurettavan herkullinen” kasvislisuke

Suosittu The Kitchn -ruokasivusto julkaisi herkullisen lisukeohjeen, jossa käytetään vihreitä papuja. Ruokatoimittaja hehkuttaa lisuketta “naurettavan herkulliseksi”.

– Nämä helpot paahdetut vihreät pavut ovat uusi lisukesuosikkisi! Parasta on, että ne valmistuvat 10 minuutissa, ruokatoimittaja ylistää.

Valmistusohje:

  1. Pese ja kuivaa vihreät pavut talouspaperilla, jonka jälkeen pyörittele niitä öljyssä.
  2. Mausta pavut sitruunamehulla, sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
  3. Paahtamisen jälkeen papujen päälle raastetaan parmesaania ja hieman lisää sitruunankuorta.
  4. Papujen sekaan voi lisätä myös paahdettuja mantelilastuja.

Ja eikun herkuttelemaan!