Runsaasti proteiinia ja hivenaineita sisältävä kasvislisuke valmistuu vain kymmenessä minuutissa.
Uudessa ravitsemussuosituksessa painotetaan entistä enemmän kasvisten merkitystä ruokavaliossa. Helsingin Sanomat kertoo, että vihanneksi, hedelmiä ja marjoja tulisi päivittäin syödä 500-800 grammaa.
Palkokasvit eli herneet, pavut ja linssit saavat suosituksessa erityismaininnan. Niitä tulisi syödä päivässä 50-100 grammaa.
Kaikissa pavuissa on runsaasti kuituja ja proteiinia. Pavut sisältävät myös B-vitamiinia, rautaa, kaliumia, magnesiumia, sinkkiä ja fosforia.
Tee “naurettavan herkullinen” kasvislisuke
Suosittu The Kitchn -ruokasivusto julkaisi herkullisen lisukeohjeen, jossa käytetään vihreitä papuja. Ruokatoimittaja hehkuttaa lisuketta “naurettavan herkulliseksi”.
– Nämä helpot paahdetut vihreät pavut ovat uusi lisukesuosikkisi! Parasta on, että ne valmistuvat 10 minuutissa, ruokatoimittaja ylistää.
Valmistusohje:
- Pese ja kuivaa vihreät pavut talouspaperilla, jonka jälkeen pyörittele niitä öljyssä.
- Mausta pavut sitruunamehulla, sitruunankuoriraasteella, suolalla ja pippurilla.
- Paahtamisen jälkeen papujen päälle raastetaan parmesaania ja hieman lisää sitruunankuorta.
- Papujen sekaan voi lisätä myös paahdettuja mantelilastuja.
Ja eikun herkuttelemaan!