Pineapple colada, joka tarjoillaan ananaksen sisällä, on näyttävä ja herkullinen tapa nauttia klassisesta cocktailista.

Tämä drinkki on täydellinen nautittavaksi kuumalla kesähelteellä. Se sopii myös loistavasti jälkiruoka-drinkiksi ananaksen sisältämän bromelaiinin ja raikkaan makunsa vuoksi.

Näin valmistat ja tarjoilet pineapple coladan ananaksen sisällä:

Ainekset

  • 1 kypsä ananas
  • 120 ml vaaleaa rommia
  • 60 ml kookoskermaa (esim. Coco Lopez)
  • 120 ml ananasmehua
  • 1-2 rkl tuoretta lime mehua
  • Jääpaloja
  • Koristeeksi: ananaskiekko, kirsikka, mintunlehtiä, paperinen sateenvarjo tai muita koristeita

Ohjeet

  1. Valmistele ananas:
    • Leikkaa ananaksen yläosa irti noin 2,5 cm matkalta. Tämä osa toimii “kantena”.
    • Käytä veistä ja lusikkaa, poista ananaksen hedelmäliha varovasti jättämällä noin 1 cm paksuiset seinämät. Varo, ettet puhkaise ananaksen kuorta.
    • Säästä osa hedelmälihasta juoman valmistukseen ja loput voit käyttää myöhemmin esimerkiksi hedelmäsalaatissa.
  2. Valmista juoma:
    • Laita tehosekoittimeen noin 120 ml ananaksen hedelmälihaa, valkoinen rommi, kookoskerma, ananasmehu ja lime mehu.
    • Lisää joukkoon jääpaloja ja sekoita kunnes juoma on tasainen ja kylmä.
  3. Täytä ananas:
    • Kaada valmis juoma tyhjennetyn ananaksen sisään.
  4. Koristele ja tarjoile:
    • Koristele ananas haluamallasi tavalla: lisää ananaskiekko reunalle, kirsikka, mintunlehtiä ja paperinen sateenvarjo.
    • Voit myös asettaa leikatun yläosan takaisin paikalleen juoman päälle ennen tarjoilua.

Tältä “Pineapple colada” eli ananas-colada näyttää valmiina.

Vinkkejä

  • Voit lisätä tai vähentää rommin määrää oman makusi mukaan.
  • Jos haluat juomasta paksumpaa ja enemmän smoothie-tyylistä, lisää jääpaloja tai käytä pakastettua ananasta.

Nauti tästä trooppisesta ja raikkaasta juomasta suoraan ananaksesta, joka tuo varmasti lomatunnelmaa!