Pihlajanmarjaglögi on upea suomalainen versio perinteisestä glögistä!

Pihlajanmarjat tuovat juomaan hienoista kirpeyttä, joka yhdistyy loistavalla tavalla makeisiin mausteiisiin. Lisäksi nämä punertavan oranssit helmet sisältävät suuria määriä C-vitamiinia.

Tässä resepti kotitekoiseen pihlajanmarjaglögiin:

Ainekset

  • 1 litra vettä
  • 2 dl pihlajanmarjoja (puhdistettuja ja pakastuksen jälkeen käytettyjä, jolloin kirpeys pehmenee)
  • 1 kanelitanko
  • 5-6 kokonaista neilikkaa
  • 1 tähtianis (valinnainen)
  • 1 appelsiinin kuori (käytä vain oranssia osaa)
  • 1 dl sokeria tai maun mukaan
  • 2 dl omenamehua (lisää makeutta ja pehmeyttä)
  • (valinnainen) punaviiniä tai tilkka rommia, jos haluat alkoholillisen version

Ohjeet

  1. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon pihlajanmarjat, kanelitanko, neilikat, tähtianis ja appelsiininkuori.
  2. Anna hautua noin 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä.
  3. Siivilöi juoma ja lisää joukkoon sokeri ja omenamehu. Jos käytät alkoholia, lisää se lopuksi.
  4. Kuumenna glögi uudelleen, mutta älä anna kiehua.
  5. Tarjoile lämpimänä, ja voit halutessasi koristella juoman esimerkiksi appelsiinisiivuilla tai kanelitangolla.

Pihlajanmarjaglögi on valmista nautittavaksi! Kokeile ja ihastu.