Pihlajanmarjaglögi on upea suomalainen versio perinteisestä glögistä!
Pihlajanmarjat tuovat juomaan hienoista kirpeyttä, joka yhdistyy loistavalla tavalla makeisiin mausteiisiin. Lisäksi nämä punertavan oranssit helmet sisältävät suuria määriä C-vitamiinia.
Tässä resepti kotitekoiseen pihlajanmarjaglögiin:
Ainekset
- 1 litra vettä
- 2 dl pihlajanmarjoja (puhdistettuja ja pakastuksen jälkeen käytettyjä, jolloin kirpeys pehmenee)
- 1 kanelitanko
- 5-6 kokonaista neilikkaa
- 1 tähtianis (valinnainen)
- 1 appelsiinin kuori (käytä vain oranssia osaa)
- 1 dl sokeria tai maun mukaan
- 2 dl omenamehua (lisää makeutta ja pehmeyttä)
- (valinnainen) punaviiniä tai tilkka rommia, jos haluat alkoholillisen version
Ohjeet
- Kiehauta vesi ja lisää joukkoon pihlajanmarjat, kanelitanko, neilikat, tähtianis ja appelsiininkuori.
- Anna hautua noin 15–20 minuuttia miedolla lämmöllä.
- Siivilöi juoma ja lisää joukkoon sokeri ja omenamehu. Jos käytät alkoholia, lisää se lopuksi.
- Kuumenna glögi uudelleen, mutta älä anna kiehua.
- Tarjoile lämpimänä, ja voit halutessasi koristella juoman esimerkiksi appelsiinisiivuilla tai kanelitangolla.
Pihlajanmarjaglögi on valmista nautittavaksi! Kokeile ja ihastu.