Ruokavaikuttaja Mari Moilanen kertoo, että omenapiirakka voi saada helposti uudenlaisen ilmeen pienillä muutoksilla.

Hänen mukaansa ohueksi kaulittu voitaikinapohja antaa piirakalle rapeutta ja tekee kokonaisuudesta kevyemmän.

– Tällä omenapiirakalla hurmaat niin perheen kuin vieraatkin. Rapean, ohuen pohjan päälle on siivutettu komea keko happaman makeaa omenaa. Piirakan pinnassa on upea kiilto ja maku on kuin ranskalaisen leipomon herkuissa, ruokavaikuttaja Mari Moilanen kertoo.

Kokeile ammattilaisten kikkaa

Mari vinkkaa myös viimeistelyyn liittyvästä ammattilaiskikasta. Kuuman piirakan päälle sivelty aprikoosihillo tuo pinnalle houkuttelevan kiillon ja täydentää makua.

– Hillo myös tasapainottaa piirakan makua. Jos omenat ovat – kuten kunnon omppupiirakassa kuuluukin happamanpuoleisia tai mauttomia, antaa hillo niihin myös makeutta ja lisämakua.

Moilasen mukaan näin valmistettu omenapiirakka tuo mieleen ranskalaisen leipomon.

Katso resepti täältä.

LUE MYÖS: Unohda hetkeksi omena – tästä hedelmästä valmistettu kaurapaistos maistuu ihanalta (Marjastaja.fi)