Pannukakku on klassikko, joka onnistuu vähällä vaivalla ja palkitsee aina maullaan. Vaikka resepti on yksinkertainen, muutama niksi tekee siitä erityisen onnistuneen.
Taikinaan ei kannata upottaa jauhoja liikaa – silloin lopputulos jää helposti tönköksi eikä kohoudu kauniisti. Sen sijaan kananmunissa ei ole syytä kitsastella, sillä ne tuovat pannukakkuun sekä makua että kuohkeutta.
Yksi parhaista vinkeistä liittyy Iltalehden toimittaja Eeva Paljakan mukaan paistamiseen. Leivinpaperia ei tarvita lainkaan, sillä voin voi kuutioida ja antaa sen sulaa pellille kuumassa uunissa. Kun voi alkaa saada kevyesti väriä, se sekoitetaan taikinan joukkoon ja taikina kaadetaan suoraan kuumalle pellille. Taikinan voi kaataa myös suoraan pellille voin päälle. Näin pannukakun pohjasta tulee kullanruskea ja erityisen maukas.
Ainekset
Maailman paras pannukakku
- 5 kananmunaa
- 1 l maitoa
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl vaniljasokeria
- ½ dl sokeria
- 100 g voita
Valmistusohjeet
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito.
- Lisää jauhot ja mausteet ja sekoita. Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia.
- Laita voi uunipellille ja sulata se kuumassa uunissa. Kun voi on sulanut, kaada se taikinan joukkoon. Älä laita pellille leivinpaperia, vaan kaada taikina suoraan rasvatulle pellille.
- Paista pannukakku noin 220 asteessa uunin keskiosassa noin 20–30 minuuttia, kunnes pannukakun pinta ja pohja on saanut kauniin värin.
Lähde: Iltalehti