Aikoinaan Kokkisodasta julkisuuteen noussut Harri Syrjänen julkaisi herkullisen tattireseptin.

Harri julkaisi hetki sitten OnePot -keittokirjan, johon on koottu kirjan nimen mukaisesti yhdellä pannulla valmistuvia aterioita.

– Joko on löytyny tatteja Tattien löytäminen on mulle aina loppukesän kohokohta, Harri Syrjänen hehkutti seuraajilleen Instagramissa.

“Taivaallinen Herkkutatti OnePot”

Harri Syrjänen kehotti seuraajiaan syömään herkkutatti luomuksen hyvässä seurassa.

– Tässä teille iltojen iloksi taivaallinen Herkkutatti OnePot. Maistuu parhaimmalta hyvässä seurassa nautittuna. Muistakaa halata ja rakastaa.

Tatti-poro OnePot pasta

  • 5 dl pilkottuja herkkutatteja
  • 70g poron tai hirven kylmäsavulihaa
  • 300g pastaa
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 0,5 dl oliiviölljyä
  • 2dl kermaa
  • 1dl valkoviiniä
  • 8dl mietoa sienilientä fondista
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 1dl raastettua parmesania
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Alla Harrin laatimat valmistusohjeet

  1. Aloita pilkkomalla punasipuli, valkosipuli, kevätsipulin varret ja basilika
  2. Suikaloi kylmäsavuliha ja jätä tatit isohkoiksi paloiksi
  3. Kuumenna kasari ja lisää oliiviöljyä
  4. Paista tatteihin hyvä väri ja mausta suolalla
  5. Lisää punasipuli, valkosipuli ja suikaloitu kylmäsavuliha. Kuullota hetken aikaa
  6. Lisää valkoviini ja kiehauta
  7. Lisää sieniliemi ja odota kunnes kiehuu ja lisää pasta. Lisää kerma. Keittele hiljaa hymyillen noin 13 min
  8. Lisää kevätsipulinvarret ja basilika sekä raastettu parmesaani
  9. Keitä vielä 1-2 min kunnes pasta on kypsää