Aikoinaan Kokkisodasta julkisuuteen noussut Harri Syrjänen julkaisi herkullisen tattireseptin.
Harri julkaisi hetki sitten OnePot -keittokirjan, johon on koottu kirjan nimen mukaisesti yhdellä pannulla valmistuvia aterioita.
– Joko on löytyny tatteja Tattien löytäminen on mulle aina loppukesän kohokohta, Harri Syrjänen hehkutti seuraajilleen Instagramissa.
“Taivaallinen Herkkutatti OnePot”
Harri Syrjänen kehotti seuraajiaan syömään herkkutatti luomuksen hyvässä seurassa.
– Tässä teille iltojen iloksi taivaallinen Herkkutatti OnePot. Maistuu parhaimmalta hyvässä seurassa nautittuna. Muistakaa halata ja rakastaa.
Tatti-poro OnePot pasta
- 5 dl pilkottuja herkkutatteja
- 70g poron tai hirven kylmäsavulihaa
- 300g pastaa
- 1 punasipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- 0,5 dl oliiviölljyä
- 2dl kermaa
- 1dl valkoviiniä
- 8dl mietoa sienilientä fondista
- kourallinen tuoretta basilikaa
- 3 kevätsipulin vartta
- 1dl raastettua parmesania
- suolaa, mustapippuria myllystä
Alla Harrin laatimat valmistusohjeet
- Aloita pilkkomalla punasipuli, valkosipuli, kevätsipulin varret ja basilika
- Suikaloi kylmäsavuliha ja jätä tatit isohkoiksi paloiksi
- Kuumenna kasari ja lisää oliiviöljyä
- Paista tatteihin hyvä väri ja mausta suolalla
- Lisää punasipuli, valkosipuli ja suikaloitu kylmäsavuliha. Kuullota hetken aikaa
- Lisää valkoviini ja kiehauta
- Lisää sieniliemi ja odota kunnes kiehuu ja lisää pasta. Lisää kerma. Keittele hiljaa hymyillen noin 13 min
- Lisää kevätsipulinvarret ja basilika sekä raastettu parmesaani
- Keitä vielä 1-2 min kunnes pasta on kypsää