Perunasalaatista tulee ihanan makuista, kun oliiviöljyn vaihtaa saksanpähkinäöljyyn.

Perunasalaattia valmistetaan yleensä majoneesin kanssa tai ilman – rasvaisten ruokien kanssa majoneesia ei välttämättä kannata käyttää ettei ateriasta tule liian tuhtia. Sen sijaan majoneesia käyttäessä perunasalaatista tulee ruokaisampi.

Yksinkertaista ja herkullista

Tämä perunasalaatti saattaa vaikuttaa vaatimattomalta ensi silmäyksellä, mutta sen nerokkuus piilee yksinkertaisuudessa. Kun öljy, sitruuna, etikka ja mausteet lisätään tarkasti oikealla hetkellä, perunat imevät itseensä makua tavalla, joka nostaa perunasalaatin maun aivan uudelle tasolle

– Saksanpähkinäöljy tuo maltilla käytettynä ihanaa paahteista makua salaattiin, mutta jollet saa sitä käsiisi, käytä pelkkää oliiviöljyä, Ilta-Sanomien sivulla kerrotaan.

Ainekset

  • 1 kg perunaa
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 3/4 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½punasipuli
  • 2 rkl tuoretta tilliä
  • ½ dl oliiviöljyn ja pähkinäöljyn sekoitusta (tai pelkkää oliiviöljyä)
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Valuta ja jäähdytä lävikössä, kunnes perunat ovat hieman kuivuneet.
  2. Sekoita keskenään etikka, suola ja pippuri ja kaada perunoiden päälle. Anna imeytyä 10 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna tilli. Kääntele öljyjen ja sitruunamehun kanssa perunoihin.

Resepti: IS