Japanilaiseen bologneseen kannattaa käyttää possun jauhelihaa tai sika-nautajauhelihaa, Ilta-Sanomien sivulla kerrotaan.

Jauhelihakastike on arkiruoka, joka ei kaipaa sen kummempia esittelyjä. Joskus tavallisista arkiruoista on vaihtelun vuoksi kiva tuunata eksoottisempia versioita.

Kokeile valmistaa japanilaista jauhelihakastiketta, johon lisätään possun jauhelihaa, misotahnaa, osterikastiketta, riisiviinietikkaa ja inkivääritahnaa.

Ainekset:

  • 1 dl vettä
  • 1 dl osterikastiketta
  • ¼ dl misotahnaa
  • 1 rkl riisiviinietikkaa

Lisäksi

  • 400 g possun jauhelihaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 300 g (pakaste- tai säilyke-)maissia
  • 300 g (udon)nuudeleita

Paistamiseen

  • 1 rkl (seesami)öljyä

Päälle

  • 3 kevätsipulia
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet:

  1. Sekoita keskenään kulhossa vesi, osterikastike, misotahna ja riisiviinietikka.
  2. Ruskista jauheliha (seesami)öljyssä, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää inkivääritahna loppuvaiheessa joukkoon.
  3. Lisää kastike ja (valutetut) maissit pannulle ja keitä melko kovalla lämmöllä, kunnes kastike sakenee.
  4. Keitä tällä välin nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  5. Kääntele kastike nuudeleihin. Hienonna pinnalle kevätsipulia ja lusikoi seesaminsiemeniä päälle.

Resepti: IS