Korvapuustifocaccia on trendikäs uutuus, jossa perinteinen makea korvapuusti saa inspiraationsa suolaisesta focacciasta.
Tässä versiossa pulla leivotaan focaccian tapaan vuokaan, jolloin lopputuloksesta tulee mehevä ja ilmava. Pullan sisään ja pinnalle levitetään ruskistetulla voilla maustettu kanelikreemi, ja paiston jälkeen herkku viimeistellään kevyellä tomusokerikuorrutteella.
Jos olet korvapuustin ystävä niin sinun on pakko kokeilla tätä reseptiä – perheeni söi tämän herkun loppuun kerta heitolla ja resepti nousi heti suosituimpien jälkkärien joukkoon.
Valion korvapuustifocaccia
Ainesosat
- 7½ dl vehnäjauhoja
- 2 tl kuivahiivaa
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 4 dl vettä
- 2 rkl Valio Oivariini juoksevaa
Kanelitäyte
- 50 g Valio voita
- 1 prk (200 g) Valio Keittiön kanelikreemiä
Kuorrute
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl Valio maitoa
Vuokaan
- 1 rkl Valio Oivariini juoksevaa
Valmistusohjeet
- Yhdistä kuivat aineet isossa leivontakulhossa. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi nuolijalla käännellen. Lisää lopuksi Oivariini. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Anna taikinan levätä peitettynä huoneenlämmössä 15 minuuttia.
- Kostuta kädet vedellä. Taita taikinan reunat käsin samalla kevyesti taikinaa venyttäen kohti vastakkaista reunaa yhteensä 12 kertaa. Peitä taikina ja anna levätä 15 minuuttia.
- Toista taittelu ja anna levätä 15 minuuttia.
- Valmista täyte. Ruskista voi pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon kanelikreemi.
- Aseta leivinpaperi vuoan (tilavuus n. 26 x 33 cm) pohjalle. Voitele paperi Oivariinilla. Siirrä taikina vuokaan ja levitä sormilla vuoan leveyteen. Lisää puolet täytteestä pullan pinnalle. Taita taikina kolmeen osaan niin, että lyhyet sivut käännetään keskelle päällekkäin. Käännä sitten koko taikina vuoassa 90 astetta, jotta taiteltu taikina asettuu vuoan pitkän sivun suuntaisesti. Anna nousta peitettynä tunnin ajan.
- Lämmitä täytettä 30 sekunttia mikrossa, jotta se muuttuu juoksevammaksi. Levitä loppu täyte pullan pinnalle. Painele sormenpäillä taikinaan kuoppia.
- Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pulla on kypsää.
- Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja maito kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Valuta kuorrute hetken jäähtyneen pullan pinnalle.
Lähde: Valio
Vinkkaa resepti tutuillesi, jotka leipovat korvapuusteja.












