Arroz con leche on espanjankielisissä maissa ja Latinalaisessa Amerikassa suosittu jälkiruoka.
Se on käytännössä riisivanukas, joka valmistetaan maidosta, riisistä, sokerista ja mausteista kuten kanelista ja sitruunankuoresta. Se on samankaltainen kuin suomalainen riisipuuro, mutta yleensä makeampi ja tarjoillaan kylmänä.
Arroz con leche (espanjalainen riisivanukas)
Ainekset
(4 annosta)
- 1 litra täysmaitoa
- 100 g puuroriisiä
- 100 g sokeria
- 1 kanelitanko
- 1 pala sitruunankuorta (vain keltainen osa)
- (halutessa) ripaus suolaa
- (halutessa) kanelijauhetta pinnalle
Valmistusohjeet
- Huuhtele riisi kevyesti.
- Kuumenna maito, kanelitanko ja sitruunankuori kattilassa miedolla lämmöllä lähes kiehuvaksi.
- Lisää riisi ja keitä hyvin hitaasti n. 30–40 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes riisi on pehmeää ja seos kermaista.
- Lisää sokeri ja keitä vielä 5 minuuttia.
- Poista kanelitanko ja sitruunankuori.
- Kaada annoskulhoihin ja jäähdytä. Ripottele pinnalle hieman kanelia ennen tarjoilua.
Joissain maissa puuroon lisätään myös kondensoitua maitoa, rusinoita, vaniljaa tai rommissa liotettuja hedelmiä.













