Kermainen lohipasta maistuu aina ja valmistuu helposti.
Kermainen lohipasta on noussut monen suomalaisen suosikkiruoaksi – eikä syyttä. Helppo valmistus, raikas sitruuna ja pehmeä kastike tekevät siitä varman valinnan niin kiireiseen arkipäivään kuin rentoon viikonloppuun.
Yhdysvaltalainen ruokasivusto The Kitchn nostaa esiin ruokatoimittaja Christine Gallaryn reseptin, joka on muodostunut koko perheen hittiateriaksi. Gallaryn mukaan pastan juju on sen nopeudessa ja tasapainossa.
– Kastike valmistuu muutamassa minuutissa, ja kun sekoitat sen pastan, sitruunankuoren ja sitruunanmehun kanssa, saat herkullisen kermaisen pastan, joka ei ole liian raskas, Gallary kertoo.
Annos viimeistellään tuoreella babypinaatilla, joka tuo ruokaan väriä ja ravinteita.
– Mehukas lohi, kermainen pasta ja sekaan pyöräytetty pinaatti tekevät tästä onnistuneen illallisen, joka on myös tarpeeksi hieno tarjoiltavaksi mahdollisille illallisvieraille, hän kuvailee.
Kermainen lohipasta
Ainekset
Pastaan ja kastikkeeseen
- 450 g fettuccine- tai linguine-pastaa
- 2 rkl voita
- 1 keskikokoinen salottisipuli, ohueksi viipaloituna
- 4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 1 ½ tl suolaa (ja tarvittaessa lisää maun mukaan)
- 3 ½ dl ruoka- tai kuohukermaa
- 2 tl Dijon-sinappia
- n. 150 g babypinaattia
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 2 rkl tuoretta sitruunamehua (1 sitruunasta)
- Mustapippuria myllystä maun mukaan
Lohi
- 600–700 g lohifileetä
- 1 tl oliiviöljyä
- ¾ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohjeet
- Aseta lohi vuokaan, mausta suolalla ja pippurilla, ja valuta päälle hieman oliiviöljyä.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia, kunnes kala on kypsää mutta mehevää.
- Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota talteen noin 2 dl keitinvettä, valuta loput pois.
- Tee kastike: Sulata voi kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota 2–3 minuuttia.
- Sekoita joukkoon kerma ja Dijon-sinappi ja mausta suolalla. Anna kastikkeen kiehahtaa ja poreilla hiljalleen, kunnes se alkaa hieman paksuuntua (2–3 minuuttia).
- Lisää pinaatti ja keitä vielä hetki.
- Lisää pasta ja noin 1 dl keitinvettä (tai maun mukaan) kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin, jotta kastike tarttuu pastaan.
- Lopuksi lisää sitruunankuori ja -mehu. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
- Murustele kypsä lohi suuriksi paloiksi ja sekoita varovasti pastan joukkoon tai asettele pinnalle.
- Koristele halutessasi tuoreella mustapippurilla ja sitruunaviipaleilla.
Lähde: The Kitchn