En ole koskaan ollut erityisen suuri bataattien ystävä. Kaikki kuitenkin muuttui, kun maistoin ruokatoimittaja Rachel Perlmutterin suussa sulavia bataatteja.

Nämä bataatit ovat erityisiä niiden koostumuksen vuoksi. Yleensä paahdetut bataatit menevät helposti vetiseksi, mauttomiksi tai kuiviksi – tässä reseptissä niin ei kuitenkaan käy.

Bataatit tarvitsee kääntää vain kerran ja lisätä mukaan hieman lientä.

– Lopputuloksena syntyy bataatteja, joiden reunat ovat kauniin ruskeita ja rapeita, ja sisus on ylellisen kermainen (ne suorastaan sulavat suussa). Olen tehnyt niitä niin monta kertaa, etten enää edes pysy laskuissa, Rachel kirjoittaa Thekitchn -ruokasivustolla.

Suussa sulavat bataatit

Valmisteluaika: 10 minuuttia
Kypsennysaika: 45 minuuttia
Annoksia: 4–6

Ainekset

  • 2 rkl suolatonta voita, sulatettuna
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¾ tl karkeaa merisuolaa (tai kosher-suolaa)
  • ½ tl vastajauhettua mustapippuria
  • 900 g keskikokoisia, tasakokoisia bataatteja (4–5 kpl), halutessasi kuorittuna ja leikattuna noin 2,5 cm paksuiksi viipaleiksi
  • 1 rkl karkeasti silputtuja tuoreita rosmariininlehtiä (noin 3 oksasta)
  • 2,4 dl vähäsuolaista kasvis- tai kanalientä
  • 4 valkosipulinkynttä, kuorittuna ja kevyesti murskattuna

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 260 °C:seen.
  2. Sekoita suuressa kulhossa 2 rkl sulatettua voita, 2 rkl oliiviöljyä, ¾ tl suolaa ja ½ tl mustapippuria.
  3. Lisää 900 g leikattuja bataattiviipaleita ja 1 rkl karkeasti silputtua rosmariinia. Sekoita, kunnes bataatit ovat kauttaaltaan mausteseoksessa.
  4. Siirrä bataattiviipaleet leikkuupinta ylöspäin metalliseen 23×33 cm uunivuokaan (vältä lasivuokaa, sillä se voi haljeta) tai reunalliselle pellille ja asettele ne yhteen kerrokseen. Kaada kulhoon jäänyt voi-öljyseos bataattien päälle.
  5. Paahda, kunnes bataatit irtoavat helposti pannusta ja alapinta on vaalean kullanruskea, noin 15 minuuttia.
  6. Käännä viipaleet ja paahda, kunnes pinta on kauttaaltaan syvän kullanruskea, vielä noin 15 minuuttia.
  7. Ota pelti uunista. Kaada varovasti 2,4 dl vähäsuolaista kasvis- tai kanalientä vuokaan ja lisää 4 murskattua valkosipulinkynttä.
  8. Laita vuoka takaisin uuniin ja paahda, kunnes bataatit ovat erittäin pehmeitä ja suurin osa liemestä on imeytynyt, noin 15 minuuttia.

Resepti: TheKitchn.com

LUE MYÖS: En koskaan ajatellut, että suppilovahveroita voisi syödä näin – Marin resepti on nerokas (Marjastaja.fi)