Metsät ovat nyt pullollaan suppilovahveroita, joita voi löytää hyvältä apajalta helposti korillisen.
Minulla on muutama luottopaikka, joihin suuntaan, kun haluan saada korin täyteen noin puolessa tunnissa. Suppilovahverot ovat siitä helppoja sieniä, että ne kasvavat vuosittain samoilla paikoilla ja usein suurina ryppäinä.
Niiden putsaaminen on myös helppoa – itse vain halkaisen ja huuhtaisen ne nopeasti, jotta suppilon sisälle päätyneet roskat tai etanat saa pois.
Kun sienet ovat puhtaita, voit säilöä ne kuivaamalla tai paistamalla ja pakastamalla. Voit myös käyttää sienet tuoreeltaan esimerkiksi pastassa tai kastikkeessa.

Paras suppilovahverokastike
- 1 ½ litraa suppilovahveroita
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl voita
- 2 rkl soijaa
- 2 ½ dl kermaa (kuohu, ruoka tai kaura)
Valmistusohjeet
- Pilko puhdistetut suppilovahverot veitsellä tai leikkaa ne saksilla. Kuori valkosipulinkynnet ja silppua ne hienoksi.
- Siirrä sienet kuivalle paistinpannulle ja kypsennä keskilämmöllä sekoitellen, kunnes neste on kokonaan haihtunut.
- Lisää pannulle voi ja hienonnettu valkosipuli, ja paista seosta noin minuutin ajan käännellen. Sekoita mukaan soijakastike.
- Kaada pannulle kerma, kuumenna ja anna kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Nauti!