Mehevä pannukakku on monille tuttu mummolaherkku.

Jos pannukakun pohjaan jää sitkeä jauhomainen kerros, syynä on tavallisesti liian matala paistolämpö. Kannattaa antaa uunivuoan lämmetä uunissa jo etukäteen – näin kylmä vuoka ja taikina eivät laske lämpöä paiston alussa, Maaseuduntulevaisuuden sivulla kerrotaan.

Rapean ja maukkaan pohjan saa sulattamalla voin suoraan vuoassa ja antamalla sen hieman ruskistua ennen taikinan lisäämistä. Tällä niksillä pannari kohoaa kauniisti, saa kuohkean rakenteen ja pysyy mehevänä.

Mummolan paras pannukakku

10 palaa

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 8 dl maitoa
  • 2 isoa munaa
  • 50 g voita

Tarjoiluun

  • mansikkahilloa ja pakastemansikoita
  • omenahilloa ja vaniljajäätelöä

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet ja munat vatkaten maitoon. Anna taikinan tekeytyä sen ajan, kun uuni kuumenee 225 asteeseen.
  2. Sulata voi uunipannulla uunissa ja anna hiukan ruskistua. Voitele uunipannun pohja ja reunat voisulalla.
  3. Kaada taikina pannulle ja paista 225 asteessa 25 minuuttia.
  4. Tarjoa lämpimänä erilaisten lisukkeiden kanssa.

Oletko ruskistanut voin ennen kuin lisäät sen pannukakun sekaan?

Resepti: maaseuduntulevaisuus.fi

LUE MYÖS: Pieni syystyö määrittää marjapensaiden sadon määrän – moni jättää tekemättä (Marjastaja.fi)