Piparijäätelö on sesonkijäätelöä parhaimmillaan, mutta entistä paremman version saa, kun jäätelössä ei käytä paistettuja pipareita vaan sen sijaan piparkakkutaikinaa.
Piparkakkutaikinajäätelö on ikään kuin ”cookie dough” -jäätelöä, mutta tavallisen suklaahippukeksitaikinan sijasta käytetään piparkakkutaikinaa.
Katso resepti alapuolelta!
Piparkakkutaikinajäätelö
Jäätelöpohja
- 5 dl kuohukermaa
- 1 dl makeutettua kondensoitua maitoa
- 1 tl vaniljasokeria
Syötävä piparkakkutaikinapala
- 60 g voita (huoneenlämpöinen)
- ½ dl fariinisokeria
- ½ tl kanelia
- ¼ tl inkivääriä
- Ripaus neilikkaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja (paahda kuivalla pannulla 5 min, jäähdytä)
Valmistusohjeet
- Taikinapalat: Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita mausteet ja paahdetut jauhot. Muotoile muruksi tai pieniksi nokareiksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.
- Jäätelöpohja: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito ja vaniljasokeri.
- Yhdistä: Lisää piparkakkutaikinapalat varovasti joukkoon.
- Pakastus: Kaada rasiaan, peitä ja pakasta vähintään 4 tuntia.
Vinkkaa resepti ystävillesi, jotka pitävät piparkakuista!













