Piparijäätelö on sesonkijäätelöä parhaimmillaan, mutta entistä paremman version saa, kun jäätelössä ei käytä paistettuja pipareita vaan sen sijaan piparkakkutaikinaa.

Piparkakkutaikinajäätelö on ikään kuin ”cookie dough” -jäätelöä, mutta tavallisen suklaahippukeksitaikinan sijasta käytetään piparkakkutaikinaa.

Katso resepti alapuolelta!

Piparkakkutaikinajäätelö

Jäätelöpohja

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 dl makeutettua kondensoitua maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria

Syötävä piparkakkutaikinapala

  • 60 g voita (huoneenlämpöinen)
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ tl kanelia
  • ¼ tl inkivääriä
  • Ripaus neilikkaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja (paahda kuivalla pannulla 5 min, jäähdytä)

Valmistusohjeet

  1. Taikinapalat: Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita mausteet ja paahdetut jauhot. Muotoile muruksi tai pieniksi nokareiksi. Laita hetkeksi jääkaappiin.
  2. Jäätelöpohja: Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele joukkoon kondensoitu maito ja vaniljasokeri.
  3. Yhdistä: Lisää piparkakkutaikinapalat varovasti joukkoon.
  4. Pakastus: Kaada rasiaan, peitä ja pakasta vähintään 4 tuntia.

Vinkkaa resepti ystävillesi, jotka pitävät piparkakuista!

LUE MYÖS: 70 senttinen Rapalan viehe testissä – iskeekö jättiläinen kiinni? (Kalajutut.fi)