Maraboun Aladdin-suklaarasian ehdoton suosikki katosi viime vuonna (2024) aiheuttaen kohun.

Makeisia valmistava yritys vetosi taloudellisiin kustannuksiin toteamalla, että trillingnöt (kolmoispähkinä) oli liian kallista valmistaa. Tämän seurauksena järjestettiin jopa ”pelastakaa kolmoispähkinä” -kampanja sosiaalisessa mediassa.

Ei hätää, voit valmistaa saman konvehdin itse

Oli miten oli… Näiden kotona valmistettujen konvehtien avulla varmistat, ettei sinun tarvitse pettyä, kun kurkistat konvehtirasian sisäpuolelle. Itse tehtyinä saat juuri oikean määrän pähkinää, sopivan paksun suklaakuoren ja viimeistelyn omien mieltymystesi mukaan.

Resepti on yllättävän helppo ja lopputulos näyttää ja maistuu siltä kuin se olisi peräisin laadukkaasta suklaapuodista. Täydellinen valinta joulupöytään, lahjaksi tai omaan herkkuhetkeen.

pexels anilkarakaya 14017007
Kuva: pexels.com

Kolmen hasselpähkinän konvehdit

Ainekset

15–20 kappaletta

  • 75 g hasselpähkinöitä
  • 150 g nougaata
  • 150 g tummaa suklaata
  • 50 g maitosuklaata
  • merisuolaa

Valmistusohjeet

  1. Paahda hasselpähkinät kuivalla paistinpannulla, kunnes ne saavat kauniin värin, noin 10 minuuttia. Hiero kuoret irti pähkinöistä keittiöpyyhkeen avulla.
  2. Jaa nougat 15–20 palaan. Litistä palat levyiksi ja aseta kolme hasselpähkinää kunkin päälle. Painele nougat pähkinöiden ympärille niin, että ne peittyvät kokonaan. Laita jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
  3. Sulata tumma suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta nougat-pähkinäpallot suklaaseen ja nosta ne leivinpaperin päälle jähmettymään.
  4. Sulata vaalea suklaa ja valuta se ohuina raitoina konvehtien päälle. Ripottele pinnalle hieman merisuolaa ja anna jähmettyä jääkaapissa.
  5. Säilytä valmiit praliinit jääkaapissa tiiviisti suljetussa rasiassa.

Testaa ja jaa resepti ystävällesi!

LUE MYÖS: Suosittu tapa sulattaa pakastemarjat ei kannata – pilaa maun ja vitamiinit (Marjastaja.fi)