Paahdetut tomaatit antavat pastakastikkeelle ihan omanlaisen ja syvemmän maun, ruokavaikuttaja vinkkaa.

Jos tomaatit ovat nähneet jo parhaat päivänsä ja kuoret ovat jo kurtussa, niitä ei ehkä enää tee mieli laittaa salaattiin. Sama pätee, jos kaupasta tarttui mukaan mauttomia ja hieman raakoja tomaatteja.

Ruokavaikuttaja Mari Moilanen vinkkaa, että tällaisissa tilanteissa kannattaa toimia seuraavasti: uuni kuumaksi, tomaatit halki ja paahtamaan.

Paahdetut tomaatit taipuvat moneen: niitä voi lisätä salaatteihin, levittää leivän päälle, sekoittaa pastaan tai soseuttaa keitoksi.

– Paahdetuista tomaateista tehdyssä keitossa on syvän aurinkoinen maku. Kokeile myös gaspachoa paahdetuista tomaateista, Moilanen vinkkaa Iltalehden sivuilla.

Kaikkia tomaattilajikkeita voi paahtaa. Pienet kirsikkatomaatit kypsyvät makeiksi noin vartissa, kun taas suuremmat yksilöt tarvitsevat hieman enemmän aikaa.

Katso resepti täältä.

LUE MYÖS: Unohda hetkeksi omena – tästä hedelmästä valmistettu kaurapaistos maistuu ihanalta (Marjastaja.fi)