Paahdetut tomaatit antavat pastakastikkeelle ihan omanlaisen ja syvemmän maun, ruokavaikuttaja vinkkaa.

Jos tomaatit ovat nähneet jo parhaat päivänsä ja kuoret ovat jo kurtussa, niitä ei ehkä enää tee mieli laittaa salaattiin. Sama pätee, jos kaupasta tarttui mukaan mauttomia ja hieman raakoja tomaatteja.

Ruokavaikuttaja Mari Moilanen vinkkaa, että tällaisissa tilanteissa kannattaa toimia seuraavasti: uuni kuumaksi, tomaatit halki ja paahtamaan.

Paahdetut tomaatit taipuvat moneen: niitä voi lisätä salaatteihin, levittää leivän päälle, sekoittaa pastaan tai soseuttaa keitoksi.

– Paahdetuista tomaateista tehdyssä keitossa on syvän aurinkoinen maku. Kokeile myös gaspachoa paahdetuista tomaateista, Moilanen vinkkaa Iltalehden sivuilla.

Kaikkia tomaattilajikkeita voi paahtaa. Pienet kirsikkatomaatit kypsyvät makeiksi noin vartissa, kun taas suuremmat yksilöt tarvitsevat hieman enemmän aikaa.

Tomaatti-burratapasta

(4 hengelle)

  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 pkt (400 g) spagettia
  • 1 iso burrata tai 2 burratiinaa
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 luomusitruunan kuori raastettuna

Lisäksi:

  • mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet:

  1. Huuhdo tomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Levitä tomaatit uunivuokaan, valuta päälle puolet oliiviöljystä (2 rkl) ja mausta. Paahda tomaatteja 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
  2. Valuta burrata ja nosta lautaselle odottamaan. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.
  3. Nostele tomaatit valutetun pastan joukkoon, lisää loput oliiviöljystä (2 rkl) ja revi joukkoon rucola. Lisää lopuksi pestyn sitruunan raastettu kuori. Jaa pasta lautasille ja nosta päälle paloiteltua burrataa. Rouhi pinnalle mustapippuria.

Lähde: Iltalehti

Resepti: Mari Moilanen

LUE MYÖS: Pakasta mustikka tämän marjan kanssa – saat vielä enemmän vitamiinia ja kuitua (Marjastaja.fi)