Banaanileipä on herkku, joka sijoittuu kuivakakun ja leivän välimaastoon – kypsien banaanien luontainen makeus tekee siitä vastustamattoman, vaikka lisättyä sokeria tulisi vain ripaus tai ei lainkaan.

Se maistuu yhtä hyvin aamukahvin kanssa kuin juhlapöydän jälkiruokana.

Onnistunut banaanileipä on mehevää, pehmeää ja säilyy herkullisena useita päiviä – usein se on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Tämä resepti on vaivaton ja valmistuu nopeasti. Voit sekoittaa taikinan monitoimikoneessa tai ilman ja kaataa sen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jolloin voitelua ei tarvita lainkaan.

Banaanileipa
Kuva: Freerangestock.com

Banaanileipä

Tarvitset:

  • 2-3 ylikypsää banaania (noin 3 dl soseena)
  • 3/4 dl sulatettua voita
  • 1 tl soodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • (1-1 1/2 dl sokeria)
  • 1 iso kananmuna tai 2 pientä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Kuori banaanit ja soseuta ne tasaiseksi massaksi joko haarukalla tai monitoimikoneella. Lisää soseeseen sulatettu voi ja sekoita.
  3. Yhdistä vehnäjauhoihin ruokasooda ja suola. Riko muna kevyesti vatkaamalla ja sekoita se banaanisoseen joukkoon yhdessä sokerin kanssa. Halutessasi voit jättää sokerin pois, jolloin lopputulos on vähemmän makea ja hieman terveellisempi.
  4. Lisää lopuksi jauhoseos ja kääntele taikina tasaiseksi – älä kuitenkaan sekoita liikaa.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla: jos tikkuun ei jää taikinaa, leipä on valmis.
  6. Anna banaanileivän jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Vinkki! Halutessasi voit lisätä taikinaan desilitran verran esimerkiksi rusinoita, karpaloita, mustikoita tai suklaahippuja. Ennen paistoa voit myös koristella leivän pinnan pekaanipähkinöillä tai banaaniviipaleilla.

LUE MYÖS: Tätä mustikkajuomaa tehtiin aina ennen vanhaan – tarvitset vain kolme ainesta (Marjastaja.fi)