Ruokakirjailija ja somevaikuttaja Mari Moilanen grillaa naattiporkkanat ja tarjoilee ne jogurtin kanssa.
Grillatut porkkanat ovat kesäruokaa parhaimmillaan! Mari Moilasen reseptillä niistä tulee entistä herkullisempia.
– Mulle kelpais melkein vaan koko kesä natustaa näitä porkkanoita. On nimittäin ihan tajuttoman hyviä. Makeita pienellä tulisella potkulla.. ja kun se marinadi sekoittuu labnehiin, niin voi jestas, Moilanen hehkuttaa seuraajilleen Instagramissa.
Grillatut porkkanat
4 hengelle
- 10 naattiporkkanaa
Marinadi:
- 4 rkl soijaa
- 4 rkl vaahterasiirappia
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 rkl Gochujangia
- 1 tl suolaa
Labneh
- 4 dl kreikkalaista jugurttia
- 1/4 tl suolaa
Päälle:
- Paahdettuja, rouhittuja hasselpähkinöitä
- Silputtua korianteria
Valmistusohjeet:
- Laita jogurtti valumaan suodatinpusseilla vuorattuun siivilään jääkaappiin. Anna valua vähintään 5-6 tuntia tai yön yli.
- Mausta valutettu jugurtti suolalla ja levitä se tarjoiluvadille.
- Pese porkkanat ja leikkaa ne halki pituussuunnassa.
- Sekoita marinadin ainekset ja pyörittele porkkanat siinä.
- Grillaa porkkanoihin grilliraidat ja nosta ne takaisin marinadin joukkoon. Pyöräytä ne kertaalleen marinadissa ja nosta labnehin päälle.
- Rouhi päälle pannulla paahdettuja hasselpähkinöitä ja viimeistele tuoreella korianterilla.