Kesäkurpitsa on juuri nyt hyvin edullista – kilohinta liikkuu usein vain euron paikkeilla.

Kotipuutarhoissa satoa tulee runsaasti, ja monella kasvimaalla vihreitä, meheviä kurpitsoja riittää enemmän kuin ehtii käyttää. Nyt on siis paras aika hyödyntää kesäkurpitsaa monipuolisesti arjessa. Sen mieto maku sopii helposti mitä erilaisimpiin ruokiin.

9142521606 1df840fc15 c
Kuva: Flickr.com

Smoothie on yllättävä vaihtoehto!

Aamun voi aloittaa kesäisellä smoothiella, johon lisää pakastettua kesäkurpitsaa. Se tekee juomasta kuohkean ja pehmeän.

Ruokatoimittaja Outi Mehto vinkkaa, että kesäkurpitsaa kannattaa paloitella kerralla suurempi määrä, pussittaa annoksiksi ja laittaa pakkaseen – näin saat raikasta lisäystä smoothieihin vielä talvellakin.

Outin kesäsmoothie

2–3 annosta

Hinta per annos noin 1,35 e

Valmistusaika noin 5 min

  • 200 g kesäkurpitsaa, pakastettua
  • 2 dl mustaherukoita
  • 1 dl mustikoita
  • 1 dl jogurttia tai rahkaa
  • 2 dl hedelmämehua

Valmistusohjeet:

  1. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja aja tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hieman lisää nestettä halutun koostumuksen aikaansaamiseksi.

Resepti: IS / Outi Mehto

LUE MYÖS: Vispipuuron voi tehdä myös tästä marjasta – jopa paremman makuista kuin puolukka! (Marjastaja.fi)